http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 6. februar 2013

Fine horn

Jeg har lagt ut en oppskrift på grove horn tidligere (ligger under gjærbakst). Dette er nesten den samme oppskrifta, men med bare hvetemel i.
Deigen er god å håndtere og god å kjevle. Det står at du kan bruke vann også som væske, men hornene smaker best om du bruker melk.
Ingenting smaker som ferske hjemmebakte horn!

 
Til 16 horn:

50 g gjær
2 ss margarin (du kan bruke smør også, hornene blir "tyngre", men gode da også)
4 dl melk
1 ts salt
10 dl (600 g) hvetemel (Her har jeg rettet opp feil, før stod det 5 dl. Det riktige er 10 dl.)

1 sammenvispet egg til pensling
Valmuefrø eller sesamfrø til å strø over (men du kan også utelate hele greia)

¤ Smelt margarinen i en kjele. Tilsett melken  og la blandingen bli lunken.
¤ Smuldre gjæren i en bakebolle.
¤ Hell melk/margarinblandingen over gjæren og la den løse seg opp.
¤ Tilsett salt.
¤ Tilsett hvetemelet og rør sammen deigen slik at den "slipper" bakebollen. Kan hende du vil tilsette litt mer mel, men vanligvis så blir denne deigen god å jobbe med med en gang. Ikke arbeid for mye med deigen, da blir den bare seig. Samle den bare til en jevn og glatt deig.
¤ Dekk bakebollen med plast eller et klede.
¤ Hev den til dobbel størrelse. Det tar rundt 30 minutter.

¤ Ha den ferdighevede deigen ut på bakebordet. Kanskje du vil bruke litt ekstra mel på bordet .
¤ Del deigen i to.
¤ Form hver del til en bolle.
¤ Kjevle bollene til runde flate kaker (leiver).
¤ Del hver leiv i 8 kakestykker.


¤ Rull hvert kakestykke sammen til horn og legg dem etterhvert på en stekeplate dekket med bakepapir.

¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Hornene skal heve til ovnen blir varm, ca 20 minutter.
¤ Pensle hornene med egg.
¤ Strø valmuefrø eller sesamfrø over, eller la det være...

¤ Stek hornene på midterste rille i 10 - 12 minutter (i min ovn bruker jeg 12 minutter). De skal bli lysebrune.


¤ Avkjøl hornene på en rist. Ikke glem å spise noen mens de ennå er lunkne og nystekte......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar