Du stusser sikkert over mengden hvitløk, men mitt råd er å bruke alle 8 feddene. Det dufter godt og gir en fantastisk smak.
Retten passer seg selv i ovnen i 45 minutter. Du trenger ingen poteter eller ris, bare en enkel salat med litt fransk dressing av olje og eddik , salt og pepper.
En rømmeklatt smaker godt til faktisk. Prøv det!
Enkel mat til mange er det også, om du fordobler og lager det i langpanna.
Til 4 personer trenger du:
3 bokser hermetisk tomater (jeg kjøper alltid hele tomater og hakker dem selv...billigere og bedre)
litt salt (sånn ca 1/2 ts)
pepper
1 ts sukker
8 fedd hvitløk
1 stor neve frisk basilikum
2 ts red currypaste
5 ss olivenolje
8 kyllinglår (her får jeg kjøpt dem på Rema på Vika. Kyllingkubber tror jeg det står. 9 stk i pakken)
Du kan helt sikkert bruke kyllingfilet hvis du ikke får tak i kyllinglår. Steketiden anslår jeg til å bli den samme
1 boks hvite bønner (får du ikke tak i det, kjøp tomatbønner og skyll bort tomatsausen ved å ha dem i en sil og skyll dem under kaldt vann)
1 neve svarte oliven (jeg kjøper med stein og renser ut steinen)
Lettrømme til servering
¤ Varm ovnen til 225 grader
¤ Bland tomater, litt salt, pepper og sukker i en stor ildfast form. Du trenger ikke smøre forma.
¤ Hakk hvitløkfeddene, basilikum og tilsett currypastaen. Rør det sammen til en "graut". Tilsett olivenoljen i en tynn stråle og bland det godt. Har du foodprosessor så bland alt i den, men tilsett også da olivenoljen tilslutt.
¤ Skjær to snitt i kyllinglårene.
¤ Legg kyllinglårene over tomatsausen i forma.
¤ Når det gjenstår 5 minutter av steketida tilsetter du de hvite bønnene og strør oliven over.
¤ Inn i ovnen i 5 minutter til alt er gjennomvarmt.
Sett rømme på bordet og lag gjerne en enkel grønn salat til.