Nå har jeg prøvd meg på nye bruksområder og her får du et forslag til bruk. Det blir en frisk og god dessert og du sliter deg ikke helt ut på å lage den.
3 gelatinplater
1 sitron, saft og skall
3 dl vaniljeyoghurt
80 g sukker
2 eggehviter
1 dl kremfløte
1 granateple
¤ Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i noen minutter.
¤ Bland yoghurten med 40 g sukker, revet sitronskall og 6 ss sitronsaft.
¤ Klem det meste av vannet ut av gelatinen og smelt den over svak varme. Du kan tilsette 1 ss vann hvis det blir for tørt i kjelen.
¤ Tilsett gelatinen i en tynn stråle i yoghurtblandingen. Rør hele tiden mens du tilsetter den.
¤ Stivpisk fløten og ha den i yoghurtblandingen.
¤ Pisk eggehvitene stive med resten av sukkeret (det vil si 40 g sukker) og tilsett det tilslutt.
¤ Fyll 4 dessertglass med sitronkremen og sett det kaldt. Den trenger å stå minimun 1 time, men gjerne lenger.
¤ Når du skal servere desserten skal du ha granateple over. Del først granateple i to. Press ut litt saft som du først har over desserten, og tilslutt pynter du med de røde granatsteinene.