http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 21. august 2017

Tomater tørket i ovn.

Alt for ofte blir det liggende igjen noen tomater på kjøkkenet som blir dvaske og rynket. Disse kan faktisk få et nytt liv ved å tørke dem i ovnen som dette. Da blir de søte og gode og du kan bruke dem på pasta, på brødskiva på ost eller kjøttpålegg, eller servere dem til fisk eller kjøtt, alt etter hva du liker.
Skal du oppbevare dem, så putt dem på et glass og hell over olivenolje så det dekker.

Du kan bruke friske tomater til dette også, men tomater som er godt over pensjonsalderen (uten at de er mugne) er liksom kluet med oppskrifta.


Dette trenger du:
Tomater
Salt og pepper
Litt sukker
Litt olivenole
Frisk timian eller et annet krydder (basilikum, rosmarin, oregano, chili, sitronskall )


¤ Sett ovnen på 100 grader og varmluft.

Du kan bruke både cherrytomater, de små, eller vanlige store tomater.
Cherrytomatene deler du i 2 og de store tomatene i skiver.

¤ Legg tomatene utover et stekebrett dekket med stekepapir.
¤ Dryss over litt salt og pepper.
¤ Bruk en spiseskje, fyll den med olivenolje og spre oljen utover tomatene.
¤ Strø litt sukker over tomatene. Her snakker vi teskjeer, ikke spiseskje-mengde.
¤ Strø timian, eller annet krydder over det hele.

¤ Sett stekebrettet midt i ovnen. La det stå i 2 timer for cherrytomater og 3 timer for vanlige store tomater.
Du kan sette ovnsdøra på en liten gløtt hvis du vil, men det er strengt tatt ikke nødvendig.