Dette trenger du til 2 personer:
300 g laksefilet
2 ss fersk dill eller 2 ts tørket
1 ss smør
1 fedd hvitløk
1 ts dijonsennep
2 dl crème fraîche (du kan bruke rømme også, men crème fraîche tåler varme bedre og sprekker ikke så lett)
Salt
Kokte poteter og brekkbønner smaker godt til. Har du dårlig tid og ønsker en rask middag kan du spise fiskegryta med bare litt brød til. Smaker utmerket!
¤ Del laksen i biter.
¤ Hakk dillen og vend laksestykkene i den. Strø litt salt over.
¤ Varm smøret i panna.
¤ Skrell hvitløkfeddet og hakk det, ha det i panna og stek det forsiktig i noen sekunder.
¤ Ha laksen i panna. Bruk middels varme. Stek laksen sånn cirka i 8 minutter tilsammen. Snu bitene forsiktig underveis.
¤ Laksen skal skifte farge og bli gjennomstekt, men ikke mer enn det.
¤ Like før du skal servere, blander du sammen sennep og crème fraîche.
- og heller det i panna sammen med fisken.
¤ Vent til sausen er varm, men ikke mye lenger enn det.
¤ Server fiskegryta med kokte poteter og brekkbønner eller bare med brød.