Til 4 trenger du:
600 g gulrøtter i biter
1 gul løk, skåret i grove terninger
2 hvitløkfedd, hakket
3 ss olje til steking
1 ss revet frisk ingefær
12 dl grønnsakbuljong
2 dl crème fraîche (du kan bruke lettvarianten, for suppa blir ganske mektig med den feteste)
10 dråper tabasco
Frisk koriander
Eventuelt bacon, chorizo eller reker
¤ Skjær gulrøttene og begge løktypene i biter.
¤ Varm oljen i en gryte og fres gulrotbitene og løken til løken blir myk.
¤ Tilsett revet ingefær og la det steke med en liten stund.
¤ Tilsett grønnsakbuljongen og la suppen koke under lokk til grønnsakene er møre. Det tar ca 15 minutter, men avhenger av hvor store biter du har delt dem i. Store biter = lenger koketid.
¤ Når grønnsakene er ferdigkokt setter du stavmixeren ned i kasserollen og kjører til suppa er jevnet.
¤ Tilsett crème fraîche og rør det sammen.
¤ Smak om suppa trenger mer smak av tabasco eller mer salt.
¤ Tilsett noe av det som er foreslått til å ha i suppa hvis du ønsker det. Baconet må du klippe i biter og steke før du tilsetter det.
¤ Strø raust med frisk koriander over.
Så kan du lage tortillalefser med ost til hvis du vil. Det smaker godt.
Du trenger:
6 tortillalefser
Skiver med hvit ost (Jeg har brukt cheddar med tomatsmak, men norvegia, jarlsberg o.l. går bra).
¤ Varm stekepanna til middels varm. Ikke bruk fett i panna, den skal være tørr.
¤ Legg osteskiver på den ene tortillalefsa.
¤ Legg en tortillalefse over osten slik at det blir en dobbel tortilla med ost mellom. Klem godt sammen.
¤ Stek den doble lefsa i tørr stekepanne i 2 minutter på hver side. Da skal osten ha smeltet.
¤ Skjær tortillaene i snipper og server til suppa.