http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 29. september 2014

Pastasaus med lammekjøttdeig

En litt annerledes pastasaus.
Lammekjøttdeig er kanskje ikke enkelt å få tak i overalt, men jeg har funnet det på Rema faktisk. De har produkter fra et firma som heter Røros-lam (tror jeg det heter).
Jeg har funnet oppskrifta i en bok "Mat på bordet", som er skrevet av en matblogger med blogg med samme navn.
Så en ting til, mange kommentarer til bloggen min kommer anonymt. Om dere ikke har profil, så skriv et navn under. Det holder for meg, men anonyme henvendelser forholder jeg meg ikke til og sletter dem. Så om noen av dere er skuffet fordi kommentaren ikke kommer med, så kan dette være årsaken.

 
Dette holder til 4:

2 løk, finhakket
3 ss olje til steking
2 fedd hvitløk, hakket
500 g lammekjøttdeig
1 ss tørket oregano
2 auberginer (ikke av de største, da holder det med 1) i terninger
1 boks hakkede tomater
salt og pepper
4-6 ss fetaost i terninger

400 g penne (vil du bruke annen pasta går det helt greit)

¤ Begynn med kjøttsausen.
¤ Varm oljen i en gryte og fres løk og hvitløk til de blir blanke.
¤ Tilsett kjøttdeigen og stek den mens du hakker den i små deler.


¤ Tilsett auberginer, oregano og tomater fra boks. Smak til med salt og pepper.


¤ La det hele koke svakt under lokk i 40 minutter, gjerne litt lenger.
¤ Mens sausen koker, setter du på vann til pastaen og koker den.

¤ Når pastaen er ferdigkokt, siler du bort vannet og blander pastaen med fetaosten. Fetaosten kan godt smelte litt før du tilsetter kjøttsausen opp i det hele. Altså, bland tilslutt pasta og fetaost med kjøttsausen.
¤ Sett pepperkverna på bordet og kanskje trenger du mer salt.





mandag 22. september 2014

Jordbærkrem og marengs

Dette er en søt og enkel dessert og du trenger ikke mange minuttene for å lage den.
Jeg bruker friske jordbær, de er jo å få kjøpt hele året gjennom etterhvert, men fryste jordbær går helt fint det også.
Så kjøper jeg ferdige marengs. Orker du å lage dem selv er det kjempefint, men du får ikke oppskrift på dem her.
Du må ikke lage for stor porsjon, det er en mektig dessert, mektig, men god!

 


Dette trenger du til 4:

2 dl jordbær
75 g sukker.
Noen hakkede hasselnøtter ( kan sløyfes )
3 dl pisket kremfløte
8 små marengs ( 2 til hver porsjon )

¤ Kjør jordbær og sukker til saus i en eller annen kjøkkenmaskin


 
 
¤ Rist hasselnøttene i en tørr stekepannetil de lukter godt og blir litt gyldne.
 
¤ Pisk krem av fløten.
 

¤ Lag så desserten i porsjonsskåler. Har du store, lekre kaffe- eller tekopper er det fint å lage desserten i dem.
¤ Ha krem og knuste pikekyss lagvis i hver skål.
¤ Hell over jordbærsaus.
¤ Strø over noen ristede hasselnøtter tilslutt.
 
 
 
 
 
 
 

onsdag 17. september 2014

Fiskesuppe med tomater

Ukens oppskrift er en god og lettvint fiskesuppe.
Vil du ha litt mer "mat" i suppen, kan du skrelle noen poteter, dele dem i terninger og ha dem i suppa helt fra starten av.
Har du en bit selvfisket fisk passer det fint å bruke den.

Du kan også tilsette noen reker eller litt blåskjell helt tilslutt før du serverer suppa. Da bør suppa helst ikke koke etter at du har tilsatt dette.



Til 4 personer trenger du:

Ca 800 g hvit fisk (mengden fisk kan du regulere selv, suppa blir god med mindre mengde fisk også)
4 fedd hvitløk, hakket
1 sjalottløk, skrellet og hakket
1 fersk rød chili, hakket (ta bort de hvite frøene inni)
1 dl olivenolje
2 bokser hakkede tomater
1 paprika, skåret i biter
1/2 l fiskekraft (1/2 l vann + 1 fiskebuljongterning)
5 dl kremfløte

Slik gjør du:
¤ Bland hakket hvitløk, chili og olivenolje. Bruk ca halvparten av dette og mariner fisken med det. Dette er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg bruker å la fisken ligge slik med litt marinade over til jeg har den i suppa.


¤ Resten (av olivenoljen, chili'n og hvitløken) har du i en gryte, varmer det, og lar det surre  et par minutter.
¤ Tilsett paprika, sjalottløk og eventuelt poteter og la det surre med i ca 1 minutt.


¤ Tilsett tomatboksene og vann, pluss fiskebuljongterning. La det hele småkoke i en halv times tid.
¤ Tilsett fløten og varm til kokepunktet igjen.
¤ Del opp fisken i passende biter og legg i suppa (ta med marinaden også).
¤ La det hele stå å trekke i 10 minutter før du serverer det.