Originalen inneholder ansjos, som gir en litt salt, pikant smak. Jeg har ikke ansjosen med på ingredienslista, men vil du prøve det så tilsetter du bare et par finhakkede ansjosfileter i tomatsausen og lar de koke med.
Det er en vegetarrett, smaker godt, er lettlaget og du har maten på bordet i løpet av 15-20 minutter.
Dette trenger du til 4 personer:
500 g pastarør (eller så mye du syns du trenger til 4)
1 løk, finhakket
3 hvitløkfedd, finhakket
3 ss olivenolje
2 bokser hakkede tomater
Litt sukker, ca 1 ts
1 ss kapers
Sorte oliven, 10-20 stk alt etter hvor godt du liker oliven
Revet skall av 1/2 sitron
Salt og pepper etter smak
Frisk basilikum (her kan du bruke persille også)
¤ Kok pastarørene etter anvisning på pakken. Vanligvis kokes de mellom 7 og 10 minutter.
¤ Hakk løken og hvitløken.
¤ Varm oljen i en gryte med høye kanter. Ikke bruk stekepanna for tomat og olje sammen har en tendens til å sprute litt når det varmes opp.
¤ Tilsett løk og hvitløk i gryta og la det steke til løken er blank og myk.
¤ Tilsett de to boksene med hakket tomat og sukkeret.
¤ La dette koke i 10 minutter. Jeg koker den uten lokk. Da koker den litt "sammen" og blir tykkere.
¤ I mellomtiden hakker du oliven og river sitronskall.
¤ Etter 10 minutter tilsetter i tomatsausen:
oliven
kapers
revet sitronskall
hakket basilikum (eller persille)
¤ Så smaker du på sausen og tilsetter salt og pepper etter smak.
Server pastarørene med en raus skje med tomatsaus. Du kan servere brød til for å gjøre det hele veldig italiensk, for eksempel focaccia.
Jeg river litt parmesan også og strør over tilslutt. Du kan bruke en annen ost også som du liker.
Velbekomme, eller buon appetito hvis vi skal ta det på italiensk!