Med foodprosessor er denne kaka rask å lage, og den er god. Du kan lage den med ferdigkjøpt eplemos istedet for kokte epler, men jeg syns at med eplemos blir den i søteste laget.
Jeg har bakt den i en form på 26 cm i diameter. Den blir høyere og tykkere om du baker den i en mindre form, helt ned i 22 cm. Stekinga blir den samme.
200 g smør
200 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 eggeplommer
4 epler (jeg liker grønne litt saftige og sure epler)
1 dl vann
Marengs:
2 eggehviter
120 g sukker
¤ Varm ovnen til 180 grader
¤ Skrell og del eplene i båter.
¤ Ha eplene i en kasserolle og hell over 1 dl vann (ikke tilsett sukker. Marengsen som skal dekke hele kaka tilslutt gir nok sødme.)
¤ Kok det under lokk til eplene er myke, men ikke helt mos. Tiden avhenger litt av eplesorten, men mellom 3- 8 minuttter tar kokinga.
¤ Sil bort vannet fra eplene.
¤ Ha alle ingrediensene til deigen ( smør, hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og eggeplommer) i en foodprosessor eller en bakebolle.
¤ Arbeid det sammen til en deig.
¤ Legg bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, eller smør bunnen med smør.
¤ Ha deigen i forma og klem den jevnt ut over bunnen.
¤ Sett forma midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter (forsteking av bunnen).
¤ Pisk i mellomtiden marengs av eggehviter og sukker:
Pisk eggehvitene til hardt skum.
Tilsett sukkeret i 2 omganger og pisk til det blir en seig marengs.
¤ Ta kaka ut av ovnen etter 15 minutter.
¤ Ha de kokte eplene over den forstekte deigen.
¤ Bre marengsmassen over eplene.
¤ Sett kaka på nytt midt i ovnen på 180 grader og stek den videre i 15 minutter.
¤ Kaka kan være litt vrien å få av bakepapiret fordi den er litt løs i konsistensen, men får du ikke papiret av så server den med papiret under. Den smaker jo like godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar