Deigen er god å håndtere og god å kjevle. Det står at du kan bruke vann også som væske, men hornene smaker best om du bruker melk.
Ingenting smaker som ferske hjemmebakte horn!
50 g gjær
2 ss margarin (du kan bruke smør også, hornene blir "tyngre", men gode da også)
4 dl melk
1 ts salt
10 dl (600 g) hvetemel (Her har jeg rettet opp feil, før stod det 5 dl. Det riktige er 10 dl.)
1 sammenvispet egg til pensling
Valmuefrø eller sesamfrø til å strø over (men du kan også utelate hele greia)
¤ Smelt margarinen i en kjele. Tilsett melken og la blandingen bli lunken.
¤ Smuldre gjæren i en bakebolle.
¤ Hell melk/margarinblandingen over gjæren og la den løse seg opp.
¤ Tilsett salt.
¤ Tilsett hvetemelet og rør sammen deigen slik at den "slipper" bakebollen. Kan hende du vil tilsette litt mer mel, men vanligvis så blir denne deigen god å jobbe med med en gang. Ikke arbeid for mye med deigen, da blir den bare seig. Samle den bare til en jevn og glatt deig.
¤ Dekk bakebollen med plast eller et klede.
¤ Hev den til dobbel størrelse. Det tar rundt 30 minutter.
¤ Ha den ferdighevede deigen ut på bakebordet. Kanskje du vil bruke litt ekstra mel på bordet .
¤ Del deigen i to.
¤ Form hver del til en bolle.
¤ Kjevle bollene til runde flate kaker (leiver).
¤ Del hver leiv i 8 kakestykker.
¤ Rull hvert kakestykke sammen til horn og legg dem etterhvert på en stekeplate dekket med bakepapir.
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Hornene skal heve til ovnen blir varm, ca 20 minutter.
¤ Pensle hornene med egg.
¤ Strø valmuefrø eller sesamfrø over, eller la det være...
¤ Stek hornene på midterste rille i 10 - 12 minutter (i min ovn bruker jeg 12 minutter). De skal bli lysebrune.
¤ Avkjøl hornene på en rist. Ikke glem å spise noen mens de ennå er lunkne og nystekte......
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar