http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

lørdag 10. mars 2012

Pestosnurrer

Farlig godt. Det går an å lage pesto selv, det blir bedre, men til disse gidder jeg aldri, for jeg syns de blir gode uansett. Det er en håndterlig deig, så jeg lager den for hånd. Det går selvsagt an å lage den i mixer.


Til 12 pestosnurrer:
12 muffinsformer, du må bruke dobbelt så mange hvis du ikke har et muffinsbrett å sette dem nedi
50 g smør
2 1/2 dl melk
1 ss honning
25 g gjær
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
melk til pensling
Et glass pesto. Du trenger ikke hele glasset, bare ca 1/2 dl.

¤ Smelt smøret og tilsett melken. La det hele bli fingervarmt (37 grader).
¤ Tilsett honningen slik at den løses litt opp i den lunkne væsken.
¤ Smuldre gjæren i bakebollen (bruker du tørrgjær blander du den i melet).
¤ Tilsett mel og salt og rør sammen til du får en glatt deig som slipper bollen. Ofte må jeg tilsette 1/2 - 1 dl mer mel enn det som står i denne oppskriften, men du får prøve deg fram.
¤ Dekk bollen med et klede og la den heve i 40 minutter.

¤ Strø et tynt lag med mel på benken og tøm deigen oppå.
¤ Kjevle deigen til et rektangel. Sånn ca 60 x 20 cm.
¤ Smør pesto utover deigen, men la det være et tomt felt ytterst på langsidene.

¤ Rull deigen sammen fra langsiden til en pølse.
¤ Del pølsa opp i 12 like lengder og sett hver del i en muffinsform.

¤ Enten bruker du doble papirformer eller med enkle papirformer i et muffinsbrett.
¤ Etterhev dem i 20 minutter.
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Når snurrene er ferdig hevet pensler du dem med litt melk.
¤ Stek dem midt i ovnen i 15 minutter (på min ovn er de ferdige etter 14 minutter).

De smaker aller best nystekte som all annen gjærbakst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar