http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 28. mars 2012

Laks i langpanna

Å putte hele middagen i langpanna er lettvint og raskt og du sparer en del vask av kopper og utstyr. Det er greit av og til.
Har du komfyr på hytta er jo dette også lettvint påskemat.
Retten høres kanskje litt kjedelig ut, men det er den faktisk ikke. Den smaker godt, det går jeg god for.

Til 4 personer:
6 store poteter
1 stor søtpotet (ikke utelat den, den smaker godt i denne retten)
4 gulerøtter
1 søt paprika ( av den lange slanke typen)
1 pk frosne brekkbønner (du kan selvsagt bruke friske, men det er det stort sett bare invandrerbutikken som har, og ofte er det også tomt der)
ca 1 ts salt
pepper
4 ss olivenolje
1 kg laksefilet (jeg har storspisere i huset, så kanskje du trenger litt mindre enn meg? 600 - 800 g)
Frisk persille
En rømmeklatt til servering

¤ Varm ovnen til 240 grader (varmluft 225)
¤ Vask potetene og del dem i båter (du trenger ikke skrelle dem)
¤ Skrell søtpoteten og del den i biter.
¤ Skrell gulerøttene og del opp i biter.
¤ Vask og skjær paprikaen i  tykke skiver. Fjern frøene.
¤ Frosne brekkbønner brukes som de er, men har du friske må du vaske dem og skjære av endene..
¤ Smør langpanna med litt olivenolje (ikke bruk 4 ss, du skal helle olivenolje over retten tilslutt).
¤ Ha alle grønnsakene opp i langpanna.
¤ Hell resten av olivenoljen og salt og pepper over grønnsakene.
¤ Sett langpanna på midterste rille i ovnen og la grønnsakene steke i 20 minutter.

¤ I mellomtiden fjerner du eventuelt skinnet fra laksen og tar bort beina.
¤ Del laksen i serveringsstykker og strø salt og pepper på laksebitene.
¤ Ta langpanna ut av ovnen etter 20 minutter og sett ned varmen til 200 grader (ovnen).
¤ Rør litt rundt i grønnsakene før du legger laksestykkene på toppen.
¤ Strø hakket persille over.
¤ Sett langpanna tilbake i ovnen og la det hele steke i 15 minutter.

Rømme smaker godt til, og du kan selv bestemme hvilken type rømme du vil servere til. Godt blir det uansett!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar