Dette er en lettvint og smakfull oppskrift på laks. Sennepen gir mye smak, og laks på denne tiden av året trenger litt smakstilsetninger.
Jeg anbefaler ikke denne oppskrifta til fersk og nytrukket laks, da smaker laksen best uten mye smakstilsetninger annet enn salt og pepper.
Bruk laksefilet av oppdrettslaks eller frosne fileter er mitt råd.
Jeg har brukt dill som krydder på bildet, men frisk koriander smaker himmelsk, så prøv det også en gang.
Denne oppskrifta er til 2 personer:
400 g laksefilet (du trenger 500 g fisk til 2 skikkelig sultne)
2 ss olivenolje
1 ss honning (bruk flytende honning hvis du har)
2 ss sennep
1 fedd hvitløk
Et klem fra en sitron
Pepper og salt (du trenger ikke mye salt!)
Fersk dill (eller koriander)
¤ Legg laksefileten i en smurt ildfast form.
¤ Bland sammen til en marinade: Olivenolje, honning, sennep, sitronsaft og hakket eller presset hvitløk.
¤ Smør marinaden utover laksefileten og la den ligge slik ca 1/2 time før du steker den.
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Strø litt pepper og veldig lite salt over fisken.
¤ Hakk dillen eller koriandren og strø den over fisken.
¤ Stek fisken midt i ovnen i 12 - 15 minutter. Er fisken tykkere enn 3 cm trenger du den lengste steketiden. Fisken skal bli gjennomstekt, såvidt.
Server kokt ris til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar