Til 12 pestosnurrer:
12 muffinsformer, du må bruke dobbelt så mange hvis du ikke har et muffinsbrett å sette dem nedi
50 g smør
2 1/2 dl melk
1 ss honning
25 g gjær
5 dl hvetemel
1/2 ts salt
melk til pensling
Et glass pesto. Du trenger ikke hele glasset, bare ca 1/2 dl.
¤ Smelt smøret og tilsett melken. La det hele bli fingervarmt (37 grader).
¤ Tilsett honningen slik at den løses litt opp i den lunkne væsken.
¤ Smuldre gjæren i bakebollen (bruker du tørrgjær blander du den i melet).
¤ Tilsett mel og salt og rør sammen til du får en glatt deig som slipper bollen. Ofte må jeg tilsette 1/2 - 1 dl mer mel enn det som står i denne oppskriften, men du får prøve deg fram.
¤ Dekk bollen med et klede og la den heve i 40 minutter.
¤ Strø et tynt lag med mel på benken og tøm deigen oppå.
¤ Kjevle deigen til et rektangel. Sånn ca 60 x 20 cm.
¤ Smør pesto utover deigen, men la det være et tomt felt ytterst på langsidene.
¤ Rull deigen sammen fra langsiden til en pølse.
¤ Del pølsa opp i 12 like lengder og sett hver del i en muffinsform.
¤ Enten bruker du doble papirformer eller med enkle papirformer i et muffinsbrett.
¤ Etterhev dem i 20 minutter.
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Når snurrene er ferdig hevet pensler du dem med litt melk.
¤ Stek dem midt i ovnen i 15 minutter (på min ovn er de ferdige etter 14 minutter).
De smaker aller best nystekte som all annen gjærbakst!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar