http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 29. august 2016

Kjøttdeiggryte med rotgrønnsakmos

Nesten en beuf bourguignon, men bare med karbonadedeig denne gangen. Det går mye raskere, men smaker sannelig utrolig godt.
Du må ha en skvett rødvin i denne gryta, ellers mister den noe av særpreget. Oppskrifta sier 3 dl rødvin, men har du bare 2 dl så bruk det. 
Rødvinsrester går fint an å fryse ned for å bruke i mat som dette. Så vet du det. 



Dette trenger du til 4 personer:

500 g karbonadedeig (har du storspisere ved ditt bord, så kan plusse på til 800 g)
1 ss smør
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 ss tomatpuré
1 pk bacon (140 g ) skåret i biter
3 gulerøtter, skrellet og skåret i biter
3 dl rødvin
3 dl vann
1 kjøttbuljongterning
sopp ( hvis du har )
rucolasalat ( til å strø over gryta når den er ferdig )

Rotmos:
400 g poteter
300 g pastinakk
300 g sellerirot
50 g smør
hakket frisk persille
(du kan godt bytte ut noen rotgrønnsaker med andre typer, bare bruk litt mer av grønnsaker enn av poteter )

¤ Start med rotmosen, skrell alle grønnsakene og skjær dem i grove biter.
¤ Kok grønnsakene i vann i ca 15 minutter.
¤ Mos grønnsakene og tilsett smøret og rør det godt inn i mosen mens det smelter..
¤ Smak rotmosen til med salt og pepper og rør inn raust med frisk, hakket persille.

¤ Brun smøret i en gryte og brun karbonadedeig, løk, hvitløk, bacon og tomatpure. Hakk karbonadedeigen slik at den smuldrer opp i biter. Stek såpass lenge at du ser at karbonadedeigen er stekt/brunet godt.
¤ Tilsett vin, vann, buljongterning og gulrot.
¤ La det hele småkoke i 10 minutter.
¤ Har du sopp som du vil bruke, steker du den i smør og tilsetter den helt tilslutt, rett før servering.


Server gryta med rotmos. Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar