Nesten en beuf bourguignon, men bare med karbonadedeig denne gangen. Det går mye raskere, men smaker sannelig utrolig godt.
Du må ha en skvett rødvin i denne gryta, ellers mister den noe av særpreget. Oppskrifta sier 3 dl rødvin, men har du bare 2 dl så bruk det.
Rødvinsrester går fint an å fryse ned for å bruke i mat som dette. Så vet du det.
Dette trenger du til 4 personer:
500 g karbonadedeig (har du storspisere ved ditt bord, så kan plusse på til 800 g)
1 ss smør
1 gul løk, hakket
2 hvitløkfedd, hakket
1 ss tomatpuré
1 pk bacon (140 g ) skåret i biter
3 gulerøtter, skrellet og skåret i biter
3 dl rødvin
3 dl vann
1 kjøttbuljongterning
sopp ( hvis du har )
rucolasalat ( til å strø over gryta når den er ferdig )
Rotmos:
400 g poteter
300 g pastinakk
300 g sellerirot
50 g smør
hakket frisk persille
(du kan godt bytte ut noen rotgrønnsaker med andre typer, bare bruk litt mer av grønnsaker enn av poteter )
¤ Start med rotmosen, skrell alle grønnsakene og skjær dem i grove biter.
¤ Kok grønnsakene i vann i ca 15 minutter.
¤ Mos grønnsakene og tilsett smøret og rør det godt inn i mosen mens det smelter..
¤ Smak rotmosen til med salt og pepper og rør inn raust med frisk, hakket persille.
¤ Brun smøret i en gryte og brun karbonadedeig, løk, hvitløk, bacon og tomatpure. Hakk karbonadedeigen slik at den smuldrer opp i biter. Stek såpass lenge at du ser at karbonadedeigen er stekt/brunet godt.
¤ Tilsett vin, vann, buljongterning og gulrot.
¤ La det hele småkoke i 10 minutter.
¤ Har du sopp som du vil bruke, steker du den i smør og tilsetter den helt tilslutt, rett før servering.
Server gryta med rotmos. Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar