http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 24. august 2016

Laks med yoghurtsaus

Lettvint, og du har mat på bordet på mindre enn en halv time. I tillegg smaker det godt!






Dette trenger du til 4 personer:

800 g laksefilet
salt
pepper
1 ss smør

Yoghurtsaus:
2 dl tyrkisk yoghurt (det går fint med annen yoghurt naturell også)
2 ss revet frisk ingefær
1 finhakket sitrongress (jeg bruker 1 ss sitronsaft, for jeg har sjelden sitrongress)
1 hvitløkfedd, finhakket
1 ts sambal oelek
1/2 ts salt

Til servering:
Ris eller bulgur eller byggryn eller noe lignende. Tilberedt etter oppskrift på pakken.
Frisk koriander


¤ Start med å koke ris, eller om du vil ha noe annet.
¤ Rør sammen alt til yoghurtsausen. Smak om du vil ha hottere saus, da tilsetter du mer sambal oelek.
¤ Brun smøret i stekepanna. Først bruser smøret, så vil det roe seg og bli svakt brunt. Da er det klart for å steke laksen.
¤ Strø salt og pepper på laksen og legg den i panna. Blir panna for full med fisk, steker du i 2 omganger. Har du panna for full med fisk får ikke fisken den fine brune stekeskorpa og blir mer kokt enn stekt.
Fisken skal stekes ca 2 - 3 minutter på første side (da skal du se at fiskekjøttet er blitt lysere på ca halvparten av tykkelsen på fiskefileten).
Snu fisken og stek den et halvt minutt på andre siden. Da er den perfekt og ikke tørrstekt.
Skal du steke mer fisk så gjør du det.
¤ Legg all fisken tilbake i stekepanna og ha yoghurtsausen over. Varm det hele slik at sausen blir lun (ikke kok den).



Klipp frisk koriander over fiskepanna og server med ris eller bulgur eller noe annet tilbehør som du liker. Sausen er så god at du trenger ikke så mye tilbehør.

Vel bekomme!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar