http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

søndag 5. mai 2013

Sjokolademousse

Dessert i klassen "enkel". Stort sett er mine desserter klassifisert som det.
Sjokoladekvaliteten kan du forandre etter din egen smak. Noen liker mørk sjokolade og andre syns melkesjokolade er bedre.


Til 4 porsjoner (den er enkel å halvere):

100 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
2 eggeplommer

¤ Kok opp vann i en kasserolle. Du skal plassere en tallerken over kasserollen hvor du skal smelte sjokoladen.
¤ Brekk sjokoladen i mindre biter og legg dem i en tallerken som du plasserer over kasserollen.
¤ La det stå slik til sjokoladen er smeltet.


¤ Visp i mellomtiden kremfløten til stiv krem.
¤ Når sjokoladen er smeltet, tar du kasserollen av plata og rører en eggeplomme ned i sjokolademassen. Når du har rørt inn den ene eggeplommen tilsetter du den andre og rører også den inn.


¤ Rør så forsiktig sjokolademassen ned i fløtekremen. IKKE gjør det omvendt!

 
 
¤ Ha desserten i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet en times tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar