http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

søndag 5. mai 2013

Kokoskylling

En god og smakfull kyllingrett. Vakker er den også, med sin fine gulfarge fra gurkemeie.
Server ris til og en enkel salat hvis du vil.

Til 4 personer:

1 fersk kylling
4 ss olivenolje
1 ts salt
Litt pepper
2 gul løk
1 rød chili
1 rød paprika
1 boks kokosmelk
1 ss revet frisk ingefær
1 ts gurkemeie
1 hønsebuljongterning
1 ss hvetemel
2 dl yoghurt


¤ Begynn med å dele opp kyllingen. Jeg deler den i 10 - 12 biter.
¤ Varm 2 ss av olivenoljen i en gryte eller stekepanne (den må ha lokk som passer).
¤ Brun kyllingbitene på 2 sider. Dryss på salt og pepper.


 ¤ Legg lokk på gryta eller panna, og la kyllingbitene ettersteke på svak varme i 20 minutter.
¤ Imens kyllingen steker så varmer du resten av oljen (2 ss)  i en gryte.
¤ Skrell og hakk løken.
¤ Del chilien på langs og ta ut frøene. Hakk den fint.
¤ Vask og del paprikaen i grove biter.
¤ Fres løk, chili og paprika i gryta til løken er blitt myk.


 ¤ Tilsett i løkgryta: Kokosmelk, revet frisk ingefær, gurkemeie og knust hønsebuljongterning.
¤ Rør sammen hvetemel og yoghurt og rør det også i gryta.


 ¤ La det hele koke opp mens du rører.
¤ Når kyllingen har stekt i 20 minutter sjekker du at den er gjennomstekt (da skal den ikke være rødrosa inni, men jevnt gulbeige i fargen).
¤ Så har du kyllingbitene ned i den gule sausen. Jeg tilsetter også den gode krafta som har dannet seg i gryta med kyllingen.
¤ Smak til med salt og pepper hvis du trenger mer.

Servers med ris. Lag en salat hvis du syns det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar