En god og smakfull kyllingrett. Vakker er den også, med sin fine gulfarge fra gurkemeie.
Server ris til og en enkel salat hvis du vil.
Til 4 personer:
1 fersk kylling
4 ss olivenolje
1 ts salt
Litt pepper
2 gul løk
1 rød chili
1 rød paprika
1 boks kokosmelk
1 ss revet frisk ingefær
1 ts gurkemeie
1 hønsebuljongterning
1 ss hvetemel
2 dl yoghurt
¤ Begynn med å dele opp kyllingen. Jeg deler den i 10 - 12 biter.
¤ Varm 2 ss av olivenoljen i en gryte eller stekepanne (den må ha lokk som passer).
¤ Brun kyllingbitene på 2 sider. Dryss på salt og pepper.
¤ Legg lokk på gryta eller panna, og la kyllingbitene ettersteke på svak varme i 20 minutter.
¤ Imens kyllingen steker så varmer du resten av oljen (2 ss) i en gryte.
¤ Skrell og hakk løken.
¤ Del chilien på langs og ta ut frøene. Hakk den fint.
¤ Vask og del paprikaen i grove biter.
¤ Fres løk, chili og paprika i gryta til løken er blitt myk.
¤ Tilsett i løkgryta: Kokosmelk, revet frisk ingefær, gurkemeie og knust hønsebuljongterning.
¤ Rør sammen hvetemel og yoghurt og rør det også i gryta.
¤ La det hele koke opp mens du rører.
¤ Når kyllingen har stekt i 20 minutter sjekker du at den er gjennomstekt (da skal den ikke være rødrosa inni, men jevnt gulbeige i fargen).
¤ Så har du kyllingbitene ned i den gule sausen. Jeg tilsetter også den gode krafta som har dannet seg i gryta med kyllingen.
¤ Smak til med salt og pepper hvis du trenger mer.
Servers med ris. Lag en salat hvis du syns det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar