http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 15. mai 2013

Forrett med Mozzarella, pesto og soltørket tomat

En skikkelig velsmakende munnfull.
Den er uhyre enkel å lage når du har alle ingrediensene i hus. Den egner seg som forrett eller på koldtbordet.


 

Dette trenger du (skal du ha det som forrett trenger du ca 3 små skiver pr person):

Baguette i tynne skiver
1 hvitløkfedd
Pesto
Mozzarellaost (som ligger i lake)
Soltørket tomat

¤ Rist baguettskivene i en brødrister
¤ Skrell hvitløkfeddet og del det i 2.
¤ Gni hver baguettskive med skjæreflaten av hvitløkfeddet. Det dufter godt når du gnir inn brødet med hvitløken!
(Det går an å dryppe noen dråper god olivenolje over hver skive, men da må det være kaldpresset og god olje.)
¤ Ha ca 1 ts pesto på brødet. Jeg bruker bestandig ferdikjøpt pesto til dette.

 

¤ Sil av Mozzarellaosten og skjær den i skiver. Legg en skive mozzarella over pestoen.
¤ Tilslutt skal du dandere en halv soltørket tomat på toppen av det hele.


Av og til er den soltørkede tomaten hard og nesten uspiselig. Da har du den i en liten kasserolle med vann + 1 ss olivenolje. Koker det opp, tar kasserollen av plata og lar det stå litt. Litt, betyr alt fra 1 minutt til 10 minutter, alt etter når du skal bruke den. Da har tomatbitene blitt myke og fine. Sil av vannet godt før du bruker dem.


¤ Da er det bare å spise. Baguettskivene holder seg godt noen timer hvis du skal lage dem istand i god tid.

 
Denne osten har jeg brukt:

 

4 kommentarer:

  1. mittlilleparadis.123hjemmesider29. mai 2013 kl. 19:53

    Hei Mamma Brita
    Liker god mat men også at det er lettvint og raskt laget.
    Denne forretten har jeg sansen for fordi jeg ofte lager koldtbord (både kalde og varme retter) og på et lite kjøkken med medium kjøleskap kan ikke alt bli ferdig samtidig.
    Hilsen ny blogger

    SvarSlett
  2. Hei! Jeg håper du prøver denne forretten engang, for den er skikkelig god - og lettvint. Det er viktig at du rister brødet godt før du har på pålegget, hvis du skal lage denne retten i god tid. Lykke til!
    Takk for at du tok deg tid til en kommentar! Det setter jeg stor pris på :-)

    SvarSlett
  3. Anbefaler å prøve denne retten med spekeskinke i stedet for soltørket tomat også

    SvarSlett
  4. Hei! Beklager at jeg ikke så kommentaren din før nå! Det skal jeg prøve engang! Takk for tipset!

    SvarSlett