Dette trenger du som en liten dessert til 4 personer:
1 dl semulegryn
5 dl melk (søt, kan gjerne være H-melk)
2 ss smør
1 ss sukker
1/4 ts salt (altså bitte-litt salt)
¤ Smelt 1 ss smør i en kasserolle.
¤ Tilsett melken og kok opp.
¤ Dryss semulegrynene i den varme melken mens du rører godt.
¤ Skru ned varmen på plata sånn at du ser at det bobler svakt (det MÅ være ganske svak varme).
¤ Kok grøten i 10 minutter på svak varme mens du rører av og til i gryta.
¤ Tilsett 1 ss smør, salt og sukker og rør det godt inn i grøten.
Så heller du grøten, eller puddingen over i en skål og avkjøler den. Den kan godt spises litt lunken...
Her er et forslag til hjemmelaget rødsaus:
1 pakke frosne bringebær
1 dl vann
150 g sukker
1 vaniljestang
1 ss sitronsaft
¤ Ha vann og sukker i en kasserolle. La det koke opp og rør slik at sukkeret løses opp.
¤ Tilsett bringebærene (som er frosne). Ta kasserollen av plata og la det stå slik så lenge du har tid.
¤ Bruk stavmikseren og mos bærene.
¤ Ha det hele i en sil og sil av bærene. Ta vare på safta. Kast bærene.
Klem bærene i silen litt så går det lettere å få ut safta.
¤ Smak til med litt sitronsaft.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar