torsdag 5. januar 2012

Semulepudding med rød saus

Av og til er det kjempegodt med dessert. Semulepudding er dessert jeg husker fra min barndom, og som mine barn igjen også syns smaker godt.



Dette trenger du som en liten dessert til 4 personer:
1 dl semulegryn
5 dl melk (søt, kan gjerne være H-melk)
2 ss smør
1 ss sukker
1/4 ts salt (altså bitte-litt salt)

¤ Smelt 1 ss smør i en kasserolle.
¤ Tilsett melken og kok opp.
¤ Dryss semulegrynene i den varme melken mens du rører godt.
¤ Skru ned varmen på plata sånn at du ser at det bobler svakt (det MÅ være ganske svak varme).
¤ Kok grøten i 10 minutter på svak varme mens du rører av og til i gryta.
¤ Tilsett 1 ss smør, salt og sukker og rør det godt inn i grøten.

Så heller du grøten, eller puddingen over i en skål og avkjøler den. Den kan godt spises litt lunken...



Her er et forslag til hjemmelaget rødsaus:
1 pakke frosne bringebær
1 dl vann
150 g sukker
1 vaniljestang
1 ss sitronsaft

¤ Ha vann og sukker i en kasserolle. La det koke opp og rør slik at sukkeret løses opp.
¤ Tilsett bringebærene (som er frosne). Ta kasserollen av plata og la det stå slik så lenge du har tid.
¤ Bruk stavmikseren og mos bærene.
¤ Ha det hele i en sil og sil av bærene. Ta vare på safta. Kast bærene.
   Klem bærene i silen litt så går det lettere å få ut safta.
¤ Smak til med litt sitronsaft.

















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar