fredag 6. januar 2012

Fiskeburger

Dette er hamburgerbrød med stekt fisk, litt salat og en skarp saus med gulerot og rødløk. Det smaker kjempegodt!
Du kan kjøpe ferdige fiskepinner, men egentlig er det like lettvint å lage fiskepinnene selv hvis du kjøper litt fersk torsk- eller seifilet, og så smaker det  så mye bedre.
Jeg baker hamburgerbrødene selv. Det tar jo litt tid og energi, men det er også verd strevet.
Selvsagt kan du kjøpe dem ferdig og riste dem i ovnen. Du skal få oppskrift på hamburgerbrødene mine i neste blogg.

Til 4 personer:
8 hamburgerbrød
600 g fersk fiskefilet, torsk eller sei
1 egg
1 dl sesamfrø
salt og pepper
olje og litt smør til steking

Salat:
Jeg har brukt ruccola, men du kan bruke den salaten du liker best.
Salaten skal bare vaskes og brukes som den er, uten dressing.

Saus:
3 gulerøtter
2 rødløk
8 ss lettrømme
4 ss majones
4-5 ss søt chilisaus (ikke bruk vanlig chilisaus, den er for sterk)
Kanskje vil du ha litt salt og pepper, men smak før du tilsetter det

Lag sausen først:
¤ Vask og skrell gulerøttene og riv dem.
¤ Hakk rødløken ganske fint.
¤ Rør sammmen rømme og majones og smak til med chilisaus.
¤ Bland gulerøttene og rødløken inn i rømme-majonesblandingen.
¤ Smak om du trenger salt og pepper (jeg bruker det ikke).

Fiskepinner:
¤ Ha egget på en tallerken og visp det litt sammen.
¤ Ha sesamfrøene på en annen tallerken.
¤ Varm olje sammen med en klatt meierismør i stekepanna på god varme (6+ på induksjon)
¤ Del fisken i passende fiskepinnestørrelse og strø på salt og pepper.
¤ Vend fiskebitene først i egget og så i sesamfrøene så de blir godt dekket av frø.
¤ Stek fiskebitene i panna, 2-3 minutter på hver side. Fisken må bli hvit helt gjennom.

Del hamburgerbrødet i 2, ha på salat, legg en eller 2 fiskepinner oppå salaten og ha sausen over. Legg toppen av brødet oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar