Godt Nyttår!
Det blir litt "blogg-tørke" i julehelga, blandet med mye god mat og lite trim...
Jeg starter med å legge ut en oppskrift på stekt ris. Det er meningen at du skal bruke ris-rester, og du må minst ha 3 dl ferdigkokt ris hvis du skal ha nok til 4 personer.
Hos oss spiser vi dette til fiskepudding, som jeg steker i skiver i panna. Du kan servere litt soyasaus til, eller smeltet smør om du vil.
Fiskepuddingen overlater jeg til deg å tilberede, etter din egen metode :-)
Dette trenger du:
minst 3 dl ferdigkokt ris
1 bit frisk ingefær (sånn ca 2 ss når du har hakket den)
1 rød chili
1 lime
2 hvitløkfedd
2-3 ss olje til steking, maisolje/olivenolje/rapsolje
frisk koriander
¤ Skrell og finhakk ingefæren
¤ Vask og fjern frøene på chilien og finhakk den.
¤ Finhakk hvitløkfeddene.
¤ Varm oljen i en vokpanne, eller bruk stekepanna.
¤ Fres ris, ingefær, chili og hvitløk sammen i panna i ca 10 minutter.
¤ Klem limesaft over risen og bland i grovklippet, frisk koriander.
Igrunnen kan man spise dette som en egen rett også, med soyasaus til, eller søt chilisaus. Retten smaker litt asiatisk så sursøte sauser smaker godt til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar