http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 26. oktober 2011

Tzatsiki

En enkel oppskrift, som du lager i en fei. Jeg bruker Mat-yoghurt i denne oppskriften. Den er fetere enn den vanlige yoghurt-naturell, men til gjengjeld er den tykkere og fastere og du trenger ikke å sile den, bare bruke den som den er.
Tzatsiki er godt til det meste av stekt og grillet kjøtt, til kjøttboller og pølser, og også på brødskiva med kjøttpålegg til.


Dette trenger du:
1 slangeagurk
1 beger Mat-yoghurt (eller yoghurt naturell)
3 hvitløkfedd
saft av 1/2 sitron
Litt pepper

¤ Hvis du bruker yoghurt naturell, må du sile den først. Da legger du et kopphåndkle over en stor sil (et dørslag), setter silen i en bolle og har yoghurten opp i hånkledet. La det ligge slik en 1/2 times tid. Da renner mye væske ut av yoghurten og den blir fastere. Bruk bare yoghurten som blir igjen i håndkleet. Væsken som renner ut kaster du.
¤ Vask agurken (ikke skrell den) og riv den på den grove delen av et rivjern.
¤ Ha den revne agurken i et klede og vri ut endel væske av den (ellers blir tzatsikien for vassen)
¤ Rensk skallet av hvitløkfeddene og hakk den fint.
¤ Bland alt, yoghurten, agurken, hvitløken, sitronsaften og litt pepper.

Vil du ha litt salt i, så kan du det.
Tzatsikien kan godt stå litt å trekke, men kan også spises med en gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar