http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 19. oktober 2011

Salat med bacon og avocado.

Denne salaten blir du mett av. Den kan brukes som tilbehør til kylling f.eks., men den er aller best alene syns jeg. Du behøver ikke brød til heller.


Dette trenger du til 4 porsoner:

1 pk bacon (ca 100 g)
3 - 4 egg
Salat av ulike slag (jeg har brukt ruccola og isbergsalat). Du trenger 2 pk salat ihvertfall.
75 g norzola- eller normannaost
2 avocado
1 bunt reddiker (10 - 12 stk) - hvis du ikke får tak i det kan du bruke valnøtter istedet
Frisk basilikum hvis du har, men det er greit uten også
4 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik (du kan sikkert bruke vineddik også)

¤ Legg baconskivene i kald stekepanne og skru platen på middelsvarme.
¤ Stek baconet langsomt (det tar ca 10 minutter) og ikke bruk for sterk varme. Bruker du for sterk varme blir ikke baconet sprøtt.
¤ Kok eggene i 8 minutter. Det vil si: Legg dem i kaldt vann og kok i 8 minutter fra vannet koker opp.
¤ Skyll deretter eggene i kaldt vann så kokeprosessen stopper.
¤ Vask salaten, del den i mindre biter og legg den i salatskåla, eller på et stort fat.
¤ Smuldre osten over salaten. Det gjøres best hvis osten tas rett fra kjøleskapet.
¤ Del baconet i mindre biter og ha det over salaten.
¤ Del avocadoene i 2. Ta ut steinen og flå av skallet. Del dem i skiver og legg øverst i bollen.
¤ Vask reddikene og del dem i skiver og ha i salaten, eller strø på valnøtter. Bland salaten lett.
¤ Bland olje og eddik og hell det over.
¤ Ta skallet av eggene og del dem i to. Legg dem over salaten tilslutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar