http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 11. mars 2013

Rislapper

For å lage rislapper må du ha ferdigkokt risengrynsgrøt. Jeg fryser ned rester av risengrynsgrøt i porsjoner på ca 2 dl når jeg har grøt til overs. Da har jeg nok til ca 12 rislapper til dessert.
Det er kjempegodt!
Du må spandere litt hjemmlaget syltetøy til, som kronen på verket!



Dette trenger du til 12 rislapper:

2 dl kald risengrynsgrøt
2 egg
1/2 ss sukker
1/2 dl hvetemel
1 ts kardemomme
1 ss smør til steking

Syltetøy til servering


¤ Rør sammen grøten, eggene, sukkeret, hvetemelet og kardemommen til en jevn røre.


¤ Smelt smøret i en stekepanne. La smøret bruse litt før du begynner å steke.
¤ Legg ca 1 ss røre i panna. Det blir en rislapp. Du kan steke 3 -4 stykker samtidig.
¤ Stek dem ca 2 minutter på den ene siden før du snur dem og steker dem på den andre siden. De skal bli gyllenbrune.


¤ Når de er ferdigtekte legger du dem i en stabel på et fat. Da holder de seg ganske lunkne til du skal spise dem.
¤ Server dem nystekte med syltetøy til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar