Av og til står man med et fiskestykke og ikke riktig vet hva man skal gjøre med det. Da er dette en enkel oppskrift å ty til. Salt og sitron og smør må du ha og aller helst noen friske urter, men kanskje hvis du kikker i krydderhylla så har du tørkede urter. De duger i nødens stund.
Jeg gir deg oppskrift på en potetsalat som smaker godt til. Da må du ha poteter og litt løk og litt sitron. Sennep og olje og hvitløk har vi som regel i kjøleskapet.
Orker du ikke å lage potetsalat så kok ris til.
Så må du ha alminiumsfolie. Har du ikke det så går det an å bruke matpapir istedet, men da må du lage en pakke hvor du ikke har noen skjøter, men samler papiret og "knøvler" det i en spiss øverst.
Nok til 2:
ca 600 g fisk. Torsk eller sei eller annen hvit fisk
salt
Urter som estragon, salvie, rosmarin, men andre krydder duger også.
1/2 sitron i tynne skiver
2 ss smør
Varm ovnen til 225 grader.
¤ Legg fiskefileten (fjern bein!) på et stykke alminiumsfolie. Du kan lage to pakker eller legge alt i samme pakken.
¤ Strø salt over fisken.
¤ Klipp opp de friske urtene og strø dem over fisken. Eller strø tørkede urter over.
¤ Vask og skjær sitronen i tynne skiver. Legg skivene over urtene på fisken.
¤ Lag flak av smøret og legg det på toppen.
¤ Pakk alminiumsfolien rundt fisken med skjøten opp.
¤ Legg fiskepakken på en ovnsplate og sett det hele midt i ovnen på 225 grader i 20 minutter.
Det danner seg mye god kraft i fiskepakken og det blir god saus.
Potetsalat:
8 poteter (små poteteter som kan kokes med skallet på)
1 ss grov sennep
1/2 dl olivenolje
2 sjalottløk i tynne skiver
Persille eller gressløk hvis du har det, ellers så bruker du noen av krydderne du brukte på fisken.
2 fedd hvitløk, fin hakket
2- 3 ss presset sitronsaft
Litt kvernet pepper
¤ Kok potetene.
¤ Bland imens sammen olivenolje, sennep.
¤ Hakk hvitløk og skjær sjalottløken i skiver.
¤ Hakk persille eller gressløk.
¤ Når potetene er ferdigkokt, siler du bort potetvannet og deler potetene i ikke altfor små biter.
¤ Bland potetbitene med hvitløk, sjalottløk og persille.
¤ Spre over olje- og sennepsblandingen.
¤ Klem sitronsaft over og ta noen tak med pepperkverna.
Potetsalaten kan også serveres med kalde, kokte poteter, men smaker aller best mens potetene er lunkne.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar