http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 13. desember 2011

Torsk med fennikel

Fennikel er en grønnsak som blir lite brukt. Den har et snev av anissmak og er litt uvant for oss.
I denne retten kokes fenniklen først og da blir den litt søt i smaken. Det passer veldig godt til den milde torsken. Med litt pesto på toppen og fløte i sausen smaker det kjempegodt!



Til 4 personer trenger du:
3 fennikler
6 dl grønnsakbuljong
4 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
800 g torskefilet (du kan også bruke seifilet, det blir like godt)
1 1/2 dl fløte
ca 100 g revet hvit ost (gjerne med litt smak, som jarlsberg)
salt, 2 ts
pepper, 1 ts

Pesto: (du kan kjøpe ferdig pesto hvis du vil):
2 ss pinjekjerner
frisk basilikum, ca 1/2 plante
1 dl olivenolje
25 g parmesan
salt og pepper, 1/2 ts av hver

Sett ovnen på 250 grader.

¤ Vask fenniklene og ta bort "bustene" på toppen, og skjær bort litt av bunnen på hver av dem.
¤ Del hver fennikel i 6-8 båter.
¤ Ha dem i en kasserolle sammen med 6 dl grønnsakbuljong, 4 grovhakkede fedd hvitløk og 3 ss olivenolje.
¤ Kok opp og la det koke under lokk på ganske sterk varme i 15 minutter.

¤ Mens fenniklene koker lager du pestoen.
¤ Ha alle ingrediensene (untatt salt og pepper) i foodprocessoren og la den gå til det er blitt en jevn masse. Smak det til med salt og pepper tilslutt.

¤ Når fenniklene er ferdig kokt løfter du dem forsiktig over i et ildfast fat. Tøm bort grønnsakvannet.
¤ Del fisken i store biter og legg den over fenniklene i forma.
¤ Strø over salt og pepper.
¤ Hell på fløten.
¤ Ha pestoen over det hele. Jeg klatter den litt over her og der.
¤ Riv osten og strø den på toppen.
¤ Sett forma høyt i stekovnen og stek i 10 minutter til fisken er gjennomstekt.
Du kan bruke grill i 4-5 minutter tilslutt. Da får retten en fin gyllen farge.

Du kan servere brød til eller koke litt ris eller poteter.


2 kommentarer:

  1. Denne har jeg prøvd i kveld. Ikke dum :-)
    Gjør ikke noe om posten er gammel. Når man søker på "Torsk + fenikkel", kommer den opp.

    SvarSlett
  2. Hei tilbake!
    Nei, oppskrifta er ikke så dum :-) Det er en "ny vri" på torsken, men den smaker godt.
    Hyggelig av deg å ta deg tid til en kommentar! Takk skal du ha!

    SvarSlett