Kaka, eller terten, er en mellomting mellom en kake og en dessert.
3 ferdigkjøpte butterdeigsplater (syns du dette er litt snaut, tar du 4)
4- 5 syrlige epler
3 ss sukker
3 ss smeltet smør
4-5 ss aprikosmarmelade
(noen valnøtter hvis du er glad i det)
Serveres til:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3 ss calvados (fransk eplebrennevin). Denne tilsetninga i kremen er ikke barnevennlig.
¤ Legg et bakepapir på benken og kjevle butterdeigsplatene rett på papiret (så slipper du å flytte deigen over på papiret når den er kjevlet tynn). Jeg bruker ofte litt hvetemel som jeg strør over butterdeigen når jeg kjevler. Da setter ikke kjevlet seg fastt i deigen.
Under ser du at jeg legger platene litt over hverandre og klemmer dem lett sammen i skjøten.
¤ Kjevle platene så tynne som mulig og på størrrelse med ovnsplata di. (Jeg har laget en liten terte av bare 2 butterdeigsplater).
¤ Brett kantene dobbel rundt hele kakebunnen. Bare en smal kant.
¤ Skrell eplene (orker du ikke det så kan du bruke eplene med skallet også.)
¤ Skjær eplene i tynne båter og legg dem tett i rekker over bunnen (som på bildet under).
¤ Smelt smøret og pensle det over eplene og strø sukkeret over det hele.
Aprikossyltetøyet skal du pensle over når kaka er ferdigstekt.
¤ Stek kaka på miderste rille i 25- 30 minutter. Eplene skal bli myke og kantene få en fin gyllen farge.
¤ Varm aprikossyltetøyet og pensle det over den nystekte, varme kaka.
Server denne kremen til:
Pisk kremfløten stiv med sukker og vaniljesukker.
Tilslutt røres litt calvados inn i kremen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar