Det tar en time fra du starter matlagingen til maten er på bordet, men retten krever minimal innsats ved kjøkkenbenken.
Til 4 personer:
8 -10 poteter
1 løk
3 ss olivenolje
salt og pepper
2 ts tørkede urter, f.eks. oregano eller timian
1 pk grønne aspargestopper
800 g laksfilet uten skinn
10 cherrytomater
1 ss balsamicoeddik
Frisk basilikum
Litt olivenolje til å ha over retten tilslutt
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Vask og del potetene i båter. Du trenger ikke å skrelle dem.
¤ Skrell løken og del den også i båter.
¤ Ha 3 ss olivenolje i et ildfast fat og legg poteter og løk i fatet.
¤ Strø salt og pepper over og tørket krydder. Rør rundt i fatet.
¤ Sett fatet midt i ovnen i 40 minutter.
¤ Mens fatet står i ovnen kan du dele laksen i mindre biter.
¤ Etter 40 minutter tar du fatet ut av ovnen og legger laksen og aspargestoppene over potetene og løken.
¤ Senk temperaturen på ovnen til 150 grader.
¤ Stek det hele videre midt i ovnen i 10 minutter.
¤ Etter 10 minutter legger du på cherrytomater som er delt i to, drypper over balsamicoeddiken og olivenoljen og steker videre i 10 - 15 minutter.
¤ Strø frisk basilikum over retten når du serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar