En rask og god middag.
Det er sausen som tar litt tid å lage, så begynn med den. Men, sett ovnen til varming og putt to kasseroller med vann på plata og sett varme på, en til pasta og en til brokkoli. Så er du klar for sausen. Da er maten klar om 20 minutter.
Bor du på hybel og ikke har tilgang til komfyr, så går det bra å trekke fisken i saltet vann (1 ss salt pr l vann) i 10 minutter og koke brokkolien sammen med pastaen.
Til 4 personer:
350 g laksefilet (til storspisere må du ha mer, kanskje 600 g)
salt og pepper til laksen
400 g pasta (jeg bruker tagliatelle, og kjøper du fersk, så kokes de på 3 minutter)
Brokkoli, ta av den tykke stilken nederst og del i små buketter
Saus:
2 sjalottløk, finhakket
1 ss olivenolje
2 dl fiskekraft (jeg bruker i underkant av en 1/2 fiskebuljongterning + 2 dl vann)
1 1/2 dl fløte
2 ss smør
Litt finhakket frisk persille, 3- 4 ss (du kan også bruke gressløk)
¤ Varm ovnen til 200 grader.
(Som sagt før, sett på en stor gryte med vann til pasta og en mindre med vann til å koke brokkoli)
¤ Legg laksefiletene på smurt ovnsplate (jeg deler laksen opp i biter når den er ferdigstekt). Strø på salt og pepper.
¤ Når ovnen er varm, sett laksen på midterste rille i 10 minutter. Er fileten tykkere enn 3 cm trenger den 12 minutter i ovnen.
Sausen:
¤ Ha 1 ss olivenolje i en kasserolle og tilsett den finhakkede sjalottløken. Fres løken litt slik at den blir blank.
¤ Tilsett fiskekraften (vann + fiskebuljongterning) og kok på sterk varme slik at væsken reduseres (blir mindre mengde) til ca det halve. Smaken på sausen forsterkes når krafta kokes inn.
¤ Skru ned varmen, eller trekk kasserollen av plata og tilsett fløten. Så langt kan du forberede sausen i god tid og gjøre resten like før maten skal serveres.
¤ La det hele få et raskt oppkok.
¤ Ta kasserollen av plata og visp inn smøret. Litt smør av gangen. Nå skal sausen IKKE varmes mer.
¤ Klipp persillen og strø den i sausen.
¤ Kok pastaen etter det som står på pakken og sil av vannet etterpå.
¤ Kok brokkolien i 2- 3 minutter (fra vannet koker opp). Koker du brokkolien i god tid, kan du slå av kokevannet og la den ligge i kasserollen med litt smør til den skal serveres (ha lokket halveis over).
Så kan du enten servere pasta, laks, brokkoli og saus hver for seg slik at alle forsyner seg med det de vil ha, eller blande det hele i en stor bolle og servere det slik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar