http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 22. november 2011

Min beste spagettisaus

Her skal du få min beste spagettisaus. Hemmeligheten ligger i å la sausen koke i 20 minutter når alle ingrediensene er hatt i. Da kommer smakene til sin rett og sausen blir tykk og god.

Vær litt obs på baconet du bruker i denne retten. Noe bacon smaker rett og slett ikke godt og gjør at spagettisausen heller ikke smaker godt. Finner du ikke godt bacon, utelater du det i stedet.







Til 4 personer trenger du:
1 pakke spagetti, 400 g (jeg bruker fullkornspagetti etter råd fra min yngste datter)

400 g kjøttdeig
4 ss olivenolje (det er mye, men ikke knip inn på det, bruk heller mer!)
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
200 g bacon, skåret i mindre biter
2 gulerøtter, skåret i små terninger (du kan raspe gulerøttene også)
2 stilker selleri, skåret i biter (liker du ikke selleri utelater du det)
4 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
1 dl rødvin (har du ikke det, bruk vann)
1 ts tørket oregano
1ts tørket timian
pepper
salt

Revet parmesan til servering. Du kan bruke annen ost også. Ikke bruk ferdig revet ost. Den er tilsatt et middel som gjør at den holder seg myk. I tillegg smaker den ikke ost. Bruk 2 minutter på å rive en ostebit du liker...

¤ Spagettien koker du etter anvisning på pakken. Jeg koker den 2 minutter kortere enn det som er angitt. Da blir den ikke så dvask og overkokt, men dette gjør du som du vil med.
Ikke start med å koke spagettien. Den koker du når sausen står til koking i 20 minutter.

Saus:
¤ Varm olivenoljen i en kasserolle eller i en stekepanne med høye kanter. Bruk middels varme.
¤ Ha i finhakket løk, hvitløk og la det surre i 3-4 minutter til løken blir blank.
¤ Tilsett baconet som er skåret i biter. Bruk 5 minutter til å steke løken og baconet.
¤ Tilsett bitene av gulerøtter og selleri. Har du raspet gulerøttene tilsetter du dem senere, samtidig med de hermetiske tomatene.
¤ Stek dette i et par minutter.
¤ Nå tilsetter du kjøttdeigen i gryta (eller panna) og hakker den opp i småbiter og bruner den innimellom alle ingrediensene
¤ Tilsett de hermetiske tomatene, tomatpureen, rødvin eller vann, oregano og timian.
¤ Rør det sammen slik at tomatpureen fordeler seg i sausen.
¤ Nå skal sausen putre (småkoke) i minst 20 minutter. Virker sausen tykk, koker du den med lokk. Er den tynn, koker du uten lokk til den har tyknet.
¤ Smak den til med pepper. Det er ikke sikkert du trenger mer salt.

Server med kokt spagetti og revet parmesanost over.


16 kommentarer:

  1. takk skal du ha. Fantastisk god saus!!

    SvarSlett
  2. Det var hyggelig å høre! Takk skal du også ha for at du tar deg tid til å gi meg tilbakemelding! Det setter jeg stor pris på.

    SvarSlett
  3. Gleder meg til å smake denne. Kan man doble/triple og evt fryse den?

    SvarSlett
  4. Hei! Ja det går fint å doble og fryse ned. Det har jeg gjort mange ganger!

    SvarSlett
  5. Beste spagettisausen vi har smakt, takk for oppskriften :) God helg!

    Anne-Louise

    SvarSlett
  6. Takk skal du ha for så positiv tilbakemelding, det setter jeg veldig stor pris på!

    SvarSlett
  7. hei! jeg lahet denne sausen en dag. men følte jeg fikk noe dårlig tomatsmak i den. har aldri laget hjemmelaget spagettisaus før. er det vann fra kjøttdeig som kan gjøre at det blir for mye når man i tillegg tar vannet som står i oppskriften?

    SvarSlett
  8. Hei! Jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår spørsmålet ditt, men ble sausen for tynn (for mye vann i)? Hvis det var tilfellet så må du koke sausen uten lokk slik at vannet damper bort.
    Så var det tomatsmaken. Det skal smake tomat, men det skal være god smak. Brukte du bacon i sausen? Noe bacon har en smak som setter preg på sausen, og smaker baconet ikke godt, smaker heller ikke sausen bra.
    Kokte du sausen i 20 minutter? Det er viktig for smaken nemlig.
    Hvis det ikke var dette du spurte om, så får du bare spørre igjen.
    Hilsen Brita

    SvarSlett
  9. takk for svar :)

    jeg får ikke den gode tomat smaken i sausen. det virker som den er litt utvannet på en måte. så derfor lurte jeg på om det kan være vannet fra kjøttdeigen som blir "overflødig" og kan tynne ut smaken på sausen.

    jeg brukte ikke bacon da jeg ikke synes no særlig om denne smaken i slike retter. kanskje jeg gjør noe dumt der. eller så gjør jeg noe som er "safe" hehe.

    jeg kokte sausen i så og si 20 minutter. muligens 18-19. skal være mer nøyaktig på det neste gang. (for jeg skal lage den igjen :) )

    SvarSlett
  10. Hei igjen!
    Å koke sausen i 18 minutter er nok, så nøyaktig er det ikke. Brukte du tomatpure? Det gir nemlig sausen god tomatsmak. Jeg tror ikke at kjøttdeigen inneholder så mye vann at sausen skal bli utvannet. Så må du koke sausen uten lokk, men det sa jeg i forrige innlegg så det gjorde du sikkert. Kok med god varme slik at vannet fordamper og tomatene koker istykker! Lykke til neste gang!
    Hilsen Brita

    SvarSlett
  11. Tusen takk for at du deler denne gode oppskriften!!! Kan anbefales til alle som elsker en god pasta saus :-)

    Hilsen Anita :-)

    SvarSlett
  12. Takk Anita! Det var en hyggelig kommentar å få!

    SvarSlett
  13. Takk for at du delte denne. Det er den beste spagetti sausen jeg har smakt! utrolig godt med bacon oppi! Tusen takk.

    SvarSlett
  14. Denne var kjempenydelig! :)

    SvarSlett
  15. Hi there colleagues, how is all, and what you
    would like to say concerning this post, in my view its actually awesome for me.

    SvarSlett