http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 2. oktober 2012

Knekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød blir ikke like sprøtt som de du kjøper i butikken, men det smaker mer og smuldrer ikke så mye. Det blir sprøtt nok.

Oppskriften holder til 2 stekeplater, og er grei å halvere.
Les nederst på oppskrifta hvordan du gjør hvis knekkebrødene blir myke.



Dette gir mellom 30 og 40 knekkebrød alt etter hvor store du skjærer dem:

4 dl grov sammalt hvete
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
1 ss karve, hvis du ikke liker smaken kan du utelate karven
7 dl vann (kaldt)

¤ Varm  ovnen til 160 grader.
¤ Bland alt det tørre først og tilsett vannet. Rør det hele godt sammen. Det blir en løs røre.


¤ La det hvile i 15 minutter. Røra blir fastere.
¤ Fordel røra på 2 stekeplater som er dekket med bakepapir. Klem røra tynt og jevnt utover platene. En slikkepott er til god hjelp. Prøv å få det så jevnt som mulig for røra jevner seg ikke utover inni ovnen.

¤ Del opp i ønskede biter med en kniv eller et pizzahjul.


¤ Stek i ovnen 1 time og 10 minutter minutter på 160 grader. Har du varmluft på ovnen gir det et godt resultat. Hvis du steker 2 brett samtidig (når du bruker varmluft), så bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden.

¤ Ta bakepapiret av knekkebrødene og avkjøl dem på rist. Brekk dem i biter

 

¤ De holder seg godt i et stort norgesglass med lokk eller i en tett boks (ikke oppbevar i plastpose!). De kan ikke fryses.

 
Hvis knekkebrødene blir myke under oppbevaring:
Legg dem utover på en rist eller et stekebrett (uten bakepapir). Sett dem i ovnen på 50 grader (du kan godt bruke varmluft) med ovnsdøra på gløtt i 40 - 50 minutter.
 
Jeg setter en tresleiv i ovnsdøra så den holder seg på gløtt.
 

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar