En enkel oppskrift på bloggen idag.
Formen hos bloggeren er litt laber, med vond hals og litt feber.
Agurksalat er et "must" til kokt laks, men smaker også godt til stekt og panert fisk av forskjellig slag.
Dette er nok til 4:
1 slangeagurk
Lake:
1 dl vann
2 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
Litt salt (ca 1/2 ts)
Litt pepper (i gamle kokebøker stod det alltid hvit pepper til dette, så har du det, bruk det. Hvit pepper er litt sterkere på smak enn den svarte og ble mye brukt til fisk)
Klippet persille, hvis du har
¤ Vask slangeagurken og del den i skiver med en skarp ostehøvel.
¤ Bland alle ingrediensene til laken, og rør litt så sukkeret løser seg litt opp. Det må være lake nok så det nesten dekker agurken. Er det for lite, dobler du oppskriften på laken.
¤ Hell laken over agurken.
Salaten har godt av å stå litt før den spises.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar