En lettlaget suppe. Den kan ikke stå lenge før den spises, toppen en time.
Den er god, og kan varieres ved å servere den med en klatt crème fraîch eller noen reker, litt reddiker i tynne skiver eller noen smørstekte kantareller.
Jeg gir deg også oppskrift på lettvinte parmesanpinner som du ser avbildet med suppa, og som du kan servere til.
Kveldsrett til 4:
1 1/2 dl kremfløte
3 modne avokado
1 liter vann
2 kyllingbuljonterninger
Litt urtesalt (Herbamare)
Finklippet gressløk
¤ Kok opp vannet med kyllingbuljonterningene.
¤ Skrell avokadoene og mos dem godt til en jevn røre. Til dette kan du bruke stavmixer.
¤ Spe avokadorøra med den varme buljongen litt etter litt. Hold det varmt, men det bør ikke koke.
¤ Rør inn fløten tilslutt. Du kan godt vispe fløten litt først, men ikke til den blir krem.
¤ Smak til suppa med urtesalt og strø finklippet gressløk over. Hold den varm til den skal serveres, men som sagt, den bør ikke koke.
Så kan du tilsette noe av det jeg har foreslått, men bruk bare en ting av gangen og ikke bland dem.
Lettvinte parmesanpinner, 12 stykker:
1 dypfryst butterdeigflak
1 egg til pensling
3 - 4 ss revet parmesan
¤ Varm ovnen til 200 grader.
¤ Tin butterdeigflaket på benken i ca 15 minutter.
¤ Bruk eventuelt litt hvetemel på benken og kjevle flaket så det blir ca dobbelt så stort.
¤ Pensle deigen/ flaket med sammenvispet egg og dryss det med revet parmesan.
¤ Skjær deigen i strimler som er 2- 3 cm brede og legg strimlene på en bakepapirkledd stekeplate.
¤ Stek ostepinnene midt i ovnen ved 200 grader i 12 minutter (til de er lysebrune).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar