Litt hot skal dette være.
Karripasta kan være så mangt, fra knallsterkt til milde greier, og det er ikke så enkelt å vite hva man kjøper. Her vil jeg si at du trenger litt sterk karripasta. Du skal jo bare ha 1 ts. Smak deg fram, er nok det beste tipset mitt, og start med 1 ts og øk til 2 og 3 hvis du syns det.
Til 4 personer (kanskje litt i minste laget hvis du har storspisere):
4 kyllingfileter
1 pk sukkererter
Saften av 1/2 lime
1 boks kokosmelk (4 dl)
1 ts rød karrypasta
Salt
Pepper
Frisk koriander smaker godt til, men det behøves ikke.
Ris som du koker til.
¤ Skjær kyllingfiletene i store terninger.
¤ Varm olje i en panne og fres kjøttet raskt (trenger ikke å bli gjennomstekt).
¤ Ta opp kyllingkjøttet og legg det tilside.
¤ Ha 1 ts karrypasta i panna og la det frese litt og bli varmt.
¤ Tilsett kokosmelka og press safta av 1/2 lime nedi.
¤ La det hele småkoke i ca 10 minutter.
¤ Legg så i kyllingbitene og la det hele trekke i 10 minutter til.
¤ Vask sukkerertene (jeg deler dem også i 2 på langs, men det gjør du som du vil med) og ha dem i panna mot slutten av koketida.
¤ Klipp frisk koriander og strø det over hvis du har det.
Server med ris til og gjerne en grønn salat også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar