Et litt uvant tilbehør til laks.
Jeg har funnet oppskrifta på Trines matblogg, som jeg skrev om i går. Man skulle tro at granateple ble for søtt på laks, men det ble det IKKE. Det ble rett og slett godt!
Hele retten krever minimal tid ved kjøkkenbenken og passer seg selv i ovnen i 20 minutter. Så er retten ferdig.
Du kan koke ris til, men orker du ikke det, så er retten grei å spise uten noe mer til.
Til 4 personer:
800 g laksefilet
3 ss olivenolje
200 g frisk spinat
1 brokkoli delt i små buketter
2-3 fedd hvitløk, finhakket
salt og pepper både på grønnsakene og på laksen
1 ts malt muskat
3 dl crème fraîche (det står at du også kan velge samme mengde matfløte hvis du heller vil ha det)
1 granateple
Ris eller poteter eller ingenting til....
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Smør en stor ildfast form med olivenoljen.
¤ Vask spinaten og rist av det meste av vannet.
¤ Legg spinaten utover i forma.
¤ Vask og del brokkolien i små buketter og legg sammen med spinaten.
¤ Finhakk hvitløken og strø den over spinaten og brokkolien.
¤ Salte og pepre litt over grønnsakene og strø over litt muskat.
¤ Fordel crème fraîche innimellom grønnsakene.
¤ Legg laksefileten over (ta bort skinnet på fileten).
¤ Strø salt og pepper på laksefileten.
¤ Sett det hele midt i ovnen i 20 minutter.
¤ Skrap kjernene ut av granateple og strø frøene over laksen når du tar retten ut av ovnen.
¤ Server med en gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar