Å steke tynne og runde pannekaker til 5 storspisere krevde sin kvinne, så innimellom måtte jeg ty til en enklere verson, og da ble det denne.
Vanligvis er blåbærsylteøy et fast følge til pannekaker. Her får du oppskrift på tomatsaus til. Det smaker godt! Lettvint er det også. Bare prøv!
Jeg regner med at dere, mine barn, nikker gjenkjennende når dere ser denne oppskrifta:
Dette trenger du til en hel ovnsplate med pannekake:
4 egg
1 l helmelk (og her må du bruke helmelk sier nå jeg. Lettpannekaker kan være så sunne de vil, men ofte blir de så sunne at de blir ikke gode)
5 dl hvetemel
1 ts salt (har du ikke i revet ost, kan du bruke 2 ts)
1 - 2 dl revet ost (alt fra Norvegia til Parmesan kan du bruke. Ta en osterest du har i kjøleskapet)
1 ss smør til å smøre ovnsplata
Tillegg som du kan ha i hvis du vil:
1 pk bacon eller kokt skinke (100 - 150 g)
Tomatsaus:
1 boks skinnfrie, hele tomater
2 ss olivenolje
1 ts salt
Krydder: Oregano, timian eller basilikum (bruk en av delene) . Her kan du bruke både friske krydder eller tørkede. Av tørkede urter trenger du ca 1 ss.
Pannekaka:
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Smør en stor ovnsplate (ikke bruk bakepapir, da blir det bare søl), og bruk den plata du har med høyest kanter.
¤ Skal du ha i bacon eller kokt skinke, skjærer du det i små biter og legger det utover ovnsplata.
¤ Sett plata midt i ovnen i 5 minutter.
¤ Imens lager du pannekakerøre.
¤ Ha 4 egg i en bolle og visp dem litt.
¤ Tilsett hvetemelet (5 dl), saltet og litt av melken (ca 1/3).
¤ Visp røren glatt.
¤ Bland deretter i resten av melken litt av gangen og visp til du har en glatt røre.
¤ Riv osten og tilsett den (hvis du vil ha ost i, det går godt uten også, bare husk å bruke litt mer salt).
¤ Tøm røra over kjøttbitene i ovnspanna og sett panna midt i ovnen. Her må du ha tunga-rett-i-munnen, for ovnsplata blir full og ikke så lett å frakte inn i ovnen... så vær forsiktig.
¤ La pannekaka stå i ovnen på 225 grader i 35 minutter.
Tomatsaus:
¤ Ha 2 ss olivenolje i en kasserolle.
¤ Tilsett tomatene fra boksen.
¤ Klipp tomatene i mindre biter.
¤ Varm det hele. Det trenger ikke koke, bare varmes.
¤ Smak til med salt og det krydderet du vil ha.
Nikk nikk!
SvarSlettHe he, bra Kirsten! Den har vi spist mange ganger:-)
SvarSlett