http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

lørdag 19. november 2011

Kringler med stjerneanis

Disse kringlene er ikke spesielt søte, men de smaker godt til kaffen allikevel. De er også gode med meierismør og ost på til julefrokost eller lunch.
De er lette og luftige og holder seg godt i fryseren. Tin dem ved å legge dem i kald ovn. Sett ovnen på 150 grader. Når ovnen er varm er kringlene tint.
Du får 30 kringler av denne porsonen.


100 g smør
3 dl melk
50 g gjær
1 ts bakepulver
65 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts stjerneanis (malt)
500 g hvetemel
1/2 ts salt
1 egg til pensling

¤ Smelt smøret og ha i melken. Det skal bli fingervarmt.
¤ Ha gjæren i bakebollen og ha smør-melkeblandingen oppi. Bruker du tørrgjær, tilsetter du den blandet i hvetemelet.
¤ Tilsett alt det tørre i bakebollen (hvetemel, bakepulver, sukker, kardemomme, stjerneanis og salt)
¤ Rør til du har en fast deig. Den skal ikke være klisset, så hvis den er det må du tilsette litt mer mel.
¤ Dekk bollen med bakeklede og la den heve i 45 minutter.
¤ Hvelv så deigen på bakebordet. Den er ganske fast så det er ikke sikkert du trenger så mye mel til utbakingen. Bruker du for mye mel kan kringlene bli litt vanskelig å trille.
¤ Kna deigen litt (ikke mye) og del den i 30 like store deler.
¤ Trilll hver del ut til tynne pølser som du former til kringler, og legger dem på stekebrett dekket med bakepapir.
¤ Etterhev kringlene i 25 minutter på stekebrettet.
¤ Sett ovnen på 225 grader.
¤ Pensle kringlene med sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen i 12 minutter.
¤ Avkjøl dem på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar