http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

fredag 25. november 2011

Kjøttboller

Til å lage disse bruker jeg kjøkkenmaskin (foodprocessor), men du kan like gjerne bruke hendene. Fordelen med maskinelt bruk er at du slipper å hakke hvitløk og løk og paprika så smått.

På bildet ser du at kjøttbollene er servert med tzatsiki (som jeg la ut oppskrift på i oktober) og tomatsalat (som jeg la ut i går) og ris på iransk vis (også lagt ut i oktober).

Hvis du bruker alt dette tilbehøret til er kjøttbolleoppskriften nok til 4 stykker:


500 g karbonadedeig (hvis du bruker kjøttdeig istedet, trenger du ikke tilsette melk)
3 hvitløkfedd
2 sjalottløk
1/2 rød paprika
frisk basilikum (en neve)
1 ts tørket timian
1 egg
1/2 dl melk (søt)
1/2 ts kayennepepper
salt, ca 1 ts
pepper, noen tak med pepperkverna

2 ss olje til steking (jeg bruker ofte 1 ts meierismør i tillegg til oljen)


¤ Rens skallet av sjalottløk og hvitløkfedd.
¤ Vask paprikaen og ta ut frøene og del den i grove biter.
¤ Ha karbonadedeig, sjalottløk, hvitløkfedd, paprika, urter, egg, melk og krydder i kjøkkenmaskina og kjør til alt er godt blandet.
¤ Bruker du ikke kjøkkenmaskin må du hakke sjalottløk, hvitløk og paprika ganske fint før du tilsetter det sammen med resten i en bolle, og arbeider det godt sammen med hendene.

¤ Varm olje (og smør) i stekepanna.
¤ Bruk et glass med kaldt vann ved siden av deg når du former kjøttboller. Bruk en spiseskje, dypp den først i det kalde vannet, ta litt kjøttbolledeig og form den i hånda til en liten kjøttbolle. Størrelsen skal være litt større enn en valnøtt med skall.
Det kan være en fordel å skylle hendene i kaldt vann av og til også mens du driver med dette.
¤ Brun kjøttbollene i stekepanna. Ikke brun for mange i slengen. Snu dem en gang. De behøver ikke være gjennomstekt for du skal ettersteke dem.
¤ Når kjøttbollene er brunet ferdig legger du dem i et ildfast fat.
¤ Etterstek kjøttbollene på 180 grader i ovnen i 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar