http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 31. oktober 2011

Hjemmelaget tomatsuppe.

Dette trenger du til ca 1 liter suppe:
1 løk
1 rød chili (du kan smake deg fram, kanskje syns du 1/2 chili er nok)
3 hvitløkfedd
1 ss olivenolje
200 g tomatpure ( 1 glass)
7 1/2 dl vann
1 grønnsakbuljongterning
1 ts balsamicoeddik (har du ikke det så ikke bruk annen eddik, men utelat hele greia)
1 klype (ca 1/2 ts) sukker
1 dl melk
1 dl creme fraîche
salt
pepper
2- 3 tomater alt etter hvor store de er
4 hardkokte egg (1 egg pr person)
frisk persille eller koriander (ikke begge deler)

¤ Kok eggene. Det tar ca 10 minutter. De må være nesten hardkokte.
¤ Rens og finhakk løk, chili (del den i 2 på langs, ta ut frøene og skyll den i kaldt vann), og hvitløk.
¤ Varm olivenolje i en kjele.
¤ Fres løk, chili og hvitløk til løken er blank.
¤ Tilsett tomatpure, vann, buljongterning og balsamicoeddik.
¤ Rør det hele godt sammen og la det trekke i 10 minutter under lokk.
¤ Tilsett en klype sukker (gjør smaken litt mildere).
¤ Ha creme fraîche i en bolle. Tilsett melk og pisk dette godt sammen (uten mange klumper i).
¤ Ta kjelen av plata. Tilsett melkeblandingen i suppa og pisk så suppa blir jevn og uten hvite prikker.
¤ Hold suppa varm, men den bør ikke koke mer.
¤ Smak om du trenger mer salt.
¤ Kvern litt pepper over.

Nå er selve suppa ferdig.
Vask tomatene og del dem i småbiter. Ta skallet av eggene og del dem i 2. Hakk persillen/koriander.
Legg litt tomatbiter i hver tallerken. Hell suppe over. Legg et halvt egg oppi og strø over persille eller koriander.
VELBEKOMME!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar