http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 17. oktober 2011

Et alternativ til smeltet smør.

Dette er en saus som du kan bruke til  hvit fisk, istedet for smeltet smør. Sei og torsk egner seg ypperlig. Stekt eller kokt, det går bra til begge deler.
Jeg legger sei- eller torskefilet på bakepapir på stekovnsplata, strør på salt og pepper og har det  midt i ovnen i 12 minutter på 200 grader. Ferdig!
Så kan du servere poteter og grønnsaker etter eget valg, og denne sausen til.


100 g meierismør
2 ss hakket, frisk persille
1 hvitløkfedd, hakket
1 ansjosfilet, finhakket (og den er viktig for smaken!)
1 ts revet sitronskall
1 ss presset sitronsaft
pepper (jeg syns ikke det er nødvendig med mer salt, men det må du kjenne på selv)

¤ Ha ca 1/3 del av smøret i en gryte og la det smelte.
¤ Tilsett persille, hvitløk, ansjos, sitronskall og sitronsaft. La det småkoke i 2 minutter.
¤ Skru ned varmen. Nå bør ikke smøret koke etter dette.
¤ Pisk inn resten av smøret, som er delt i store terninger.
¤ Bruk pepperkverna og kvern litt pepper over. Smak om du vil ha mer salt.

Bon appetit!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar