http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

tirsdag 11. oktober 2011

Rød pesto

Dette er en enkel og god pesto. Den egner seg godt for eksperimentering og du kan legge til hva du vil av urter og andre smaker.
Passer godt til stekt og grillet kjøtt.



Til å lage dette må du ha en foodprosessor eller en stavmixer. Det går sikkert an å hakke alle ingrediensene, men det tar evigheter... Bruker du stavmixer må du kutte ingrediensene i biter før du mixer dem.

Dette trenger du:
12 soltørkede tomater
(bruker du av den tørre sorten, kan du koke opp litt vann i en kasserolle og tilsette 1 ss olivenolje og la tomatene ligge i det kokende vannet i noen minutter. Da blir de litt mykere og mildere i smaken. MEN du kan bruke tomatene som de er. Pestoen får bare litt sterkere smak.)
2 fedd hvitløk (ta av skallet og skjær av de harde endene)
100 g parmesan
50 g pinjekjerner (du kan bytte ut med valnøtter)
1,5 dl olivenolje, extra virgin
pepper

Ha alle ingrediensene untatt olivenoljen i foodprosessoren og kjør til en jevn masse. Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen går.

Hvis du syns smaken er for intens, kan du neste gang bytte ut noen av tomatene med saft fra en boks med hermetiske tomater.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar