http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

fredag 8. februar 2013

Tomatkylling

 
Denne retten blir mye bedre enn du kanskje tror når du leser oppskrifta.
Det blir kraftig smak på tomatene og det passer godt til den forholdsvis milde kyllingen.

Stek noen potetbåter i ovnen (ikke skrell potetene, bare skjær dem i båter), på 200 grader i 30 minutter med  litt olivenolje over og lag en enkel grønn salat og server til. Så er middagen i boks. Lettvint!



 
Denne mengden er til 2 personer:
 
2 kyllingfileter
5- 6 tomater, store og modne
2 hvitløkfedd
1 ss olivenolje + 1 ts meierismør
1/2 ts salt
kvernet pepper
Frisk basilikum
 
¤ Vask og del tomatene i ganske små biter. Jeg deler hver tomat i to og deler så igjen hver halvdel i 6 deler.
 


¤ Skrell hvitløken og finhakk den.


¤ Varm stekepanna og ha i olivenoljen (1ss) og meierismøret (1 ts). La det bli varmt.
¤ Legg kyllingfiletene i panna. Strø salt og kvern pepper over dem. La dem brunes i panna i 3 minutter på hver side så de får en svakt brun stekeflate.
¤ Tilsett hvitløken i panna og stek den ved siden av kyllingen 1/2 minutt.
¤ Tilsett deretter tomatene.


¤ Sett på lokk og la det småkoke (du må senke varmen på plata) i 5 minutter.
¤ Etter 5 minutter tar du av lokket og lar det stå å småkoke i 12 minutter til (altså i 17 minutter tilsammen.
¤ Snu kyllingfiletene etter ca halv steketid (4 minutter etter at du har tatt av lokket)..


¤ Etter 17 minutter skal tomatene nesten ha blitt til mos. Du må sjekke om kyllingfiletene er gjennomstekt. De skal ikke være rødfarget inni, da må du steke litt lenger.

¤ Del hver kyllingfilet i skiver og legg dem opp på fat med sausen rundt.


¤ Strø godt med frisk basilikum over og server med stekte potetbåter og kanskje en grønn salt til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar