http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

torsdag 7. februar 2013

Persillesmør til torsk

Dette er en variasjon av det faste smeltede  smøret som ofte serveres til kokt fisk.
Nå er det "torsketid", og en skive kokt torsk med persillesmør, noen kokte grønnsaker og poteter er kjempegodt!
Slik koker (trekker heter det..) du torsken:
Kok opp vann med 2 ss salt pr liter vann. Dette kan du i tillegg ha i kokevannet: 1 ss hel, svart pepper, 2 skrellede sjalottløk, 2 fedd hvitløk (skrellet og oppdelt) og 1 sitron i skiver. Du kan tilsette skrellede gulerøtter i vannet (og spise dem til torsken etterpå). Ha i torskeskivene når vannet har kokt opp. Sett plata på lav styrke og la fisken trekke ca 8 minutter (uten lokk).
En annen måte å koke fiske på: Kok opp vannet med de ingrediensene du vil ha. Legg fisken i vannet når det koker opp og ta kasserollen av plata samtidig. La det hele stå i 14 -15 minutter (uten lokk). Da er fisken ferdig.

Her er oppskrifta på persillesmør:

Til 4 personer:

150 g meierismør
1/2 dl fløte
Frisk persille, grovhakket

¤ Smelt smøret i en kasserolle.
¤ Tilsett fløten og rør den godt inn.


¤ Hakk persillen grovt og ha den i en bolle. Ikke spar på persillen, bruk mye.


¤ Tøm fløtesmøret over persillen og rør det sammen.


¤ Nå er persillesmøret ferdig til servering.
¤ Det smaker godt til all slags fisk, særlig kokt fisk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar