http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 11. februar 2013

Hedvigs eplekake

Denne kakeoppskrifta har jeg fått av en dame på Innherred. Hedvig hadde eplehage husker jeg, og vi traff hverandre gjennom husflidslaget.
Med foodprosessor er denne kaka rask å lage, og den er god. Du kan lage den med ferdigkjøpt eplemos istedet for kokte epler, men jeg syns at med eplemos blir den i søteste laget.

Jeg har bakt den i en form på 26 cm i diameter. Den blir høyere og tykkere om du baker den i en mindre form, helt ned i 22 cm. Stekinga blir den samme.


200 g smør
200 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 eggeplommer

4 epler (jeg liker grønne litt saftige og sure epler)
1 dl vann

Marengs:
2 eggehviter
120 g sukker

¤ Varm ovnen til 180 grader

¤ Skrell og del eplene i båter.
¤ Ha eplene i en kasserolle og hell over 1 dl vann (ikke tilsett sukker. Marengsen som skal dekke hele kaka tilslutt gir nok sødme.)
¤ Kok det under lokk til eplene er myke, men ikke helt mos. Tiden avhenger litt av eplesorten, men mellom 3- 8 minuttter tar kokinga.
¤ Sil bort vannet fra eplene.
 
 


¤ Ha alle ingrediensene til deigen ( smør, hvetemel, sukker, vaniljesukker, bakepulver og eggeplommer) i en foodprosessor eller en bakebolle.
¤ Arbeid det sammen til en deig.


¤ Legg bakepapir i bunnen av en kakeform med løs bunn, eller smør bunnen med smør.


¤ Ha deigen i forma og klem den jevnt ut over bunnen.


¤ Sett forma midt i ovnen på 180 grader i 15 minutter (forsteking av bunnen).
¤ Pisk i mellomtiden marengs av eggehviter og sukker:
                                    Pisk eggehvitene til hardt skum.
                                    Tilsett sukkeret i 2 omganger og pisk til det blir en seig marengs.
¤ Ta kaka ut av ovnen etter 15 minutter.
¤ Ha de kokte eplene over den forstekte deigen.


¤ Bre marengsmassen over eplene.


¤ Sett kaka på nytt midt i ovnen på 180 grader og stek den videre i 15 minutter.


¤ Kaka kan være litt vrien å få av bakepapiret fordi den er litt løs i konsistensen, men får du ikke papiret av så server den med papiret under. Den smaker jo like godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar