http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

mandag 4. februar 2013

Kyllingfilet med ratatouille og ris

Du kan også bruke ferdig grillet kylling i denne retten istedet for kyllingfilet. Server ris til.

 

Dette trenger du til 4:

4 kyllingfileter (eller 1 grillet kylling)
4 ss olje til steking ( 2 ss til å brune kyllingen og 2 til ratatouillen)
4 skiver Jarlsbergost (du må ha en ost med mye smak)
3 paprika (det ser fristende ut hvis du bruker forskjellige farger på paprikaene)
6 sjalottløk
1 rød chili
1 boks tomater
3 hvitløkfedd
1 liten bit fersk ingefær ( 2 - 3 cm )
1 dl fløte (helst ikke lettfløte, da kan sausen sprekke litt. Smaker greit, men ser ikke like pent ut)
Frisk persille
2 ts salt
Noen tak med pepperkverna

4 dl ris

¤ Kok risen etter beskrivelsen på pakken.
¤ Varm ovnen til 200 grader.

¤ Strø litt salt og pepper på kyllingfiletene.
¤ Varm 2 ss olje i en stekepanne.
¤ Brun kyllingfiletene i 3 minutter på hver side (skal i ovnene etterpå og trenger ikke å bli gjennomstekt)




¤ Når kyllingfiletene er ferdigbrunet legger du dem på en ovnsplate dekket med bakepapir.
¤ Legg en skive Jarlsbergost over hver filet.

 


¤ Sett det hele midt i ovnen i 10 minutter.



Bruker du ferdig grillet kylling, deler du kyllingen i mindre biter og legger 1 skive Jarlsbergost over hver bit. Dette varmes midt i ovnen på 180 grader i 20 minutter.


Ratatouille:
¤ Skrell sjalottløkene og del dem i grove deler. Jeg har delt dem i 4.


 
¤ Skrell ingefæren og del den i terninger.
 
 
¤ Vask chilien. Del den i to på langs og skrap ut frøene. Hakk den fint.
 
 
 
¤ Vask paprikaene, del dem og ta bort frø og stilk. Del dem i grove deler.
 
 
¤ Skrell og finhakk hvitløkfeddene.
 

¤ Varm 2 ss olje i en gryte.
¤ Ha løk, hvitløk, ingefær og chili i gryta og la det steke et par minutter til løken er myk.
¤ Tilsett paprikabitene og stek videre et par minutter til.
 
 

¤ Tilsett tomatene fra boksen og klippet persille

.


¤ Sett lokk på gryta og la det koke svakt i 10 minutter.
¤ Tilsett fløten (1 dl) like før det er ferdigkokt.
¤ Smak til med salt og pepper.


¤ Server kyllingen med sausen og ris til.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar