Til en enkel middag eller en rask lunch. Godt blir det, bare prøv. Oppskrifta er nok til 2 porsjoner.
2 skiver brød (du kan gjerne riste dem) eller du kan bruke en baguette
1 boks tunfisk i olje (du skal også bruke oljen)
1/2 rødløk i tynne ringer
1 ss kapers
Dressing:
1/2 dl majones (hvis du er engstelig for fettet kan du bruke kesam eller matyoghurt, eller en blanding av majones og yoghurt)
Olje fra tunfiskboksen, ca 2 - 3 ss
1 hvitløkfedd, finhakket
2 ss frisk basilikum, hakket
Sitronsaft, noen dråper
Litt salatblader
Salt og pepper etter smak
¤ Lag dressingen:
¤ Visp sammen majonesen med oljen fra tunfiskboksen.
¤ Tilsett hakket hvitløk og hakket basilikum.
¤ Smak til med salt og pepper og sitronsaft.
Så skal du dandere smørbrødet:
¤ Rist brødet hvis du vil.
¤ Legg først på noen salatblader på hver skive.
¤ Fordel biter av tunfisken over salaten.
¤ Legg på ringer av rødløk og strø over kapers.
¤ Ha dressingen over tilslutt.
¤ Du kan pynte med litt frisk basilikum også.
Må spises umiddelbart.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar