http://matbloggsentralen.no/

Matbloggtoppen

onsdag 9. oktober 2013

Flat kylling med pilaffris

Denne kyllingen blir bestandig velsmakende.
Pilaffris er bare at du koker noen grønnsaker og rosiner sammen med risen. Det gjør den kjempegod.
Du syns kanskje det virker litt snaut med en kylling på 4 personer, men det er kraftig mat. Mye olivenolje og en smørklatt gjør nok sitt til det.


Dette er til 4:
1 hel fersk kylling (jeg kjøper frossen kylling fra Solvinge, men du kan jo spandere så fin kylling du vil).
1/2 dl olivenolje
Saften av 1 sitron
1 rød chili, renset for frø og hakket
2 fedd hvitløk, hakket
2 ss frisk rosmarin (bruker du tørket tar du litt mindre)
Salt og pepper

Pilaffris:
200 g basmatiris
2 ss smør
4 dl vann eller kyllingkraft (4 dl vann + 1/2 kyllingbuljongterning)
3 sjalottløk, hakket
1 dl rosiner
1 stilk stangselleri, skåret i biter
1 dl nøtter (valnøtter, cashew, pistasj eller pecan)

Begynn med kyllingen:
¤ Varm ovnen til 225 grader.
¤ Legg kyllingen med brystsiden ned på skjærefjøla.
¤ Bruk en kraftig saks og klipp langs ryggbeinet på den ene siden. Klipp etterpå bort ryggbeinet. Kast ryggraden.
¤ Smør en ovnsplate med litt olje.
¤ Legg kyllingen på ovnsplata med brystsiden opp og press den ned og ut samtidig. Så ligger den flat.
¤ Bland (gjerne i foodprosessor): Olje, sitronsaft, hvitløk, rosmarin og chili.
¤ Pensle kyllingen med blandingen og dryss med salt og pepper samtidig.


¤ Stek kyllingen midt i ovnen i 30 minutter. Det pleier å holde.



Mens kyllingen steker lager du risen:
¤ Ha risen i en sil og skyll den under kaldt vann.
¤ Smelt smøret i en kasserolle.
¤ Tilsett den hakkede sjalottløken og la den frese litt før du tilsetter hakket stangselleri, risen og rosiner. La alt frese lett. Trenger ikke frese mer enn 1/2 minutt.


¤ Så tilsetter du vannet, eller buljongen. Bruker du vann så trenger du å salte litt.
¤ Sett lokk på kasserollen og la det trekke på svak varme i 20 minutter til væsken er fordampet.
¤ Når risen er ferdig strør du over nøttene.
¤ Du kan også røre noe av den gode krafta som har dannet seg fra kyllingen inn i risen. Bruk resten av krafta som saus.

 
Jeg har strødd på litt frisk persille.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar